Blackberry Semifreddi med valnøttmeringue

Blackberry Semifreddi med valnøttmeringue

Lær hvordan du lager en smakfull blackberry semifreddi med sprø valnøttmeringue. En perfekt dessert for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 stort eggehvite, romtemperert i 30 minutter
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp valnøtter (1 1/2 unser), ristet og finhakket
  • 450 gram ferske bjørnebær (ca. 3 1/2 kopper)
  • 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 3 teskjeer fersk sitronsaft
  • 2 store egg
  • 1 kopp kaldt pisket kremfløte
  • Spesialutstyr: bakepapir; 10 (5- til 6-unse) rustfrie stål- eller non-stick metallformer for baba au rhum* eller ramekiner; et hurtigtermometer
  • Pynt: ferske bjørnebær

Fremgangsmåte

  1. 1Lag marengs: Forvarm ovnen til 200°F. Pisk eggehviten med en klype salt i en liten, dyp bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til den danner myke topper. Rør inn sukker, én spiseskje av gangen, og fortsett å piske til marengsen holder stive, blanke topper, ca. 3–5 minutter. Vend inn valnøtter forsiktig, og fordel deretter blandingen i en rektangulær form på 9 x 6 tommer (ca. 2,5 cm tykk) på et bakepapirkledd stekebrett. Stek marengsen midt i ovnen til den er sprø, ca. 1 time. Skyv marengsen (på bakepapir) over på en rist og avkjøl helt. Fjern papiret og bryt marengsen i 1/2-tommers biter.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°F.
  3. 3Pisk eggehviten med en klype salt i en liten, dyp bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til den danner myke topper. Rør inn sukker, én spiseskje av gangen, og fortsett å piske til marengsen holder stive, blanke topper, ca. 3–5 minutter. Vend inn valnøtter forsiktig, og fordel deretter blandingen i en rektangulær form på 9 x 6 tommer (ca. 2,5 cm tykk) på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. 4Stek marengsen midt i ovnen til den er sprø, ca. 1 time. Skyv marengsen (på bakepapir) over på en rist og avkjøl helt. Fjern papiret og bryt marengsen i 1/2-tommers biter.
  5. 5Lag saus og semifreddo: Kled bunnen av formene med sirkler av voks- eller bakepapir. Klipp ut 10 (10 tommer lange) remser av voks- eller bakepapir (bred nok til å dekke sidene av formene) og plasser dem med endene overlappende rundt innsiden av formene.