Fruktgrateng med Calvados og mascarpone

Fruktgrateng med Calvados og mascarpone

oppskrift på en deilig fruit gratin med calvados og mascarpone, perfekt som dessert for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 pund små (2 1/2 tommers) Gala-, Empire- eller Golden Delicious-epler
  • 1 1/2 pund fastmodne Seckel (9), Forelle (6) eller Bartlett (3) pærer
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp Calvados eller Cognac
  • 5 spiseskjeer lettbrunt sukker
  • 24 tørkede aprikoser (helst fra California; 5 oz)
  • 18 utpulpede svisker (tørkede plommer; 7 oz)
  • 6 (2 x 1/4 tommers) strimler med fersk sitronzest
  • 1 kopp mascarponeost* (8 oz)
  • 2 spiseskjeer melis
  • Spesialutstyr: en melonkuleutskjærer

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Del eplene i to på langs (i kvarter hvis de er store), og la stilken være intakt. Fjern kjernen med en melonballkutter. Del Seckel- og Forelle-pærer i to på langs, eller del Bartletts i fire på langs, og fjern kjernen med melonballkutter og trim rotendene. Smelt smør i en oval gratengform på 35 x 23 cm eller annen form som rommer 2 1/2 til 3 liter, plassert midt i ovnen, ca. 2 minutter. Rør inn Calvados og 3 ss brunt sukker, og tilsett fersk og tørket frukt samt revet skall, og vend forsiktig for å dekke. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek i midten av ovnen, vend forsiktig på frukten og pensle med saft av og til, til eplene og pærene er møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 1 time. Ta ut formen av ovnen. Forvarm grillen. Hell 1/3 kopp av stekesaften fra formen i en bolle og rør inn mascarpone og de resterende 2 ss brunt sukker. Arranger frukten med skjærsidene opp i formen for å danne et jevnt lag, om nødvendig, og legg mascarpone-blandingen over frukten. Sikt melis over frukten ved hjelp av en finmasket sikt. Grill gratengen 3 tommer fra varmen til melisen karamelliseres, 1 til 2 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C.
  3. 3Del eplene i to på langs (i kvarter hvis de er store), og la stilken være intakt. Fjern kjernen med melonballkutter. Del Seckel- og Forelle-pærer i to på langs, eller del Bartletts i fire på langs, og fjern kjernen med melonballkutter og trim rotendene.
  4. 4Smelt smør i en oval gratengform på 35 x 23 cm eller annen form som rommer 2 1/2 til 3 liter, plassert midt i ovnen, ca.