
Jordbær- og kremosttærte
Lær å lage en smakfull jordbærkremostterte med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 14 ss usaltet smør (1 3/4 staver), romtemperert
- 2. 3/4 kopp melis
- 3. 1 stort eggeplomme
- 4. 1 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 5. 2 1/4 kopper hvetemel
- 6. 1/4 ts salt
- 7. 3/4 kopp sukker
- 8. 1 1/2 ss maisstivelse
- 9. 2 1/2 kopper helmelk, delt
- 10. 3 store eggeplommer
- 11. 1 1/2 ss fersk sitronjuice
- 12. 3/4 ts finrevet sitrusskall
- 13. 1 vaniljestang, delt på langs
- 14. 113 g kremost, romtemperert, i terninger
- 15. 5 kopper hele jordbær (ca. 680 g), renset og delt i to
- 16. 1/2 kopp sukker
- 17. 1/4 kopp vann
- 18. 1 ts fersk sitronjuice
- 19. Friske mynte- eller estragonkvister (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. For crust: Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje. Bland inn mel og salt til det akkurat er blandet. Samle deigen til en ball. Flat den ut til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 1 dag. Forvarm ovnen til 175°C. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 35 cm rund leiv. Overfør deigen til en 25 cm diameter paiform med løs bunn. Trykk sidene godt inntil, og trim overheng. Frys til den er fast, ca. 10 minutter. Stek til den er gyllenbrun, og press ut eventuelle bobler med bakkanten av en gaffel, ca. 25 minutter. Ta ut paibunnen av ovnen og avkjøl.
- 22. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje. Bland inn mel og salt til det akkurat er blandet. Samle deigen til en ball. Flat den ut til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 1 dag.
- 33. Forvarm ovnen til 175°C. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 35 cm rund leiv. Overfør deigen til en 25 cm diameter paiform med løs bunn. Trykk sidene godt inntil, og trim overheng. Frys til den er fast, ca. 10 minutter. Stek til den er gyllenbrun, og press ut eventuelle bobler med bakkanten av en gaffel, ca. 25 minutter. Ta ut paibunnen av ovnen og avkjøl.
- 44. For fyllet: Visp sukker og maisenna i en middels stor kjele. Tilsett gradvis 1/2 kopp melk, og visp til det er glatt. Visp inn de resterende 2 kop