Kanel- og sjokoladetrøfler
lær hvordan du lager deilige kanel sjokolade trøfler med denne enkle oppskriften. perfekt som gave eller snaks. klar på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 12 unser halv-søt sjokolade
- 1 (4 unser) pakke kremost, myknet
- 2 spiseskjeer tung kremfløte
- 2 spiseskjeer malt kanel, delt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 1/2 kopp finhakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Bland sjokolade, kremost og kremfløte i en kjele over middels varme; kok opp og rør til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn 1 spiseskje kanel, vaniljeekstrakt og muskatnøtt.
- 2Hell sjokoladeblandingen i en liten bolle og sett i kjøleskapet til den er fast, men fortsatt formbar, i 1 ½ til 2 timer.
- 3Bland resten av kanelen og valnøttene i en flat skål.
- 4Rull sjokoladeblandingen til kuler og legg dem på en tallerken. Strø valnøtter over, og trykk dem lett inn slik at de fester seg. Sett konfektene i kjøleskapet til de er helt faste, i 8 timer eller over natten.
