Parfait med bringebær

Parfait med bringebær

oppskrift på parfait med bringebær, perfekt som en lett dessert om sommeren eller helåret. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp sukker
  • 2. 6 eggeplommer
  • 3. 1/4 kopp kremfløte
  • 4. 1 spiseskje vanilje
  • 5. 1 spiseskje Cognac eller brandy
  • 6. 1 1/2 kopper kald kremfløte
  • 7. 1/2 kopp rømme
  • 8. 8 ferdigkjøpte makroner, smuldret
  • 9. Friske bringebær (valgfritt)
  • 10. 1 pakke på 10 unser frosne bringebær i sirup, tint

Fremgangsmåte

  1. 11. Til dessert: Fyll en middels stor kjele med vann til halvfullt og kok opp. Visp sukker, eggeplommer og 1/4 kopp krem i en liten metallbolle. Sett bollen over den kokende vannkanten og visp til sukkertemperaturen viser 160°F, og skrap ned sidene av bollen med en silikonspatel, ca. 4 minutter. Ta bollen av vannet. Hell eggeplommeblandingen i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk blandingen til den er avkjølt og tykk, ca. 4 minutter. Rør inn vanilje og brandy. Pisk 1 1/2 kopp krem sammen med rømme til stive topper i en middels bolle. Vend kremen forsiktig inn i eggeplommeblandingen i to omganger. Vend forsiktig inn halvparten av kokiekrummene. Hell blandingen i en springform på 23 cm i diameter med sider på 5 cm. Strø resten av krummene over. Frys over natten. Løsne sidene av springformen. Pynt desserten med friske bringebær hvis ønskelig. Skjær i båter og server med bringebærsaus.
  2. 22. Fyll en middels stor kjele med vann til halvfullt og kok opp. Visp sukker, eggeplommer og 1/4 kopp krem i en liten metallbolle. Sett bollen over den kokende vannkanten og visp til sukkertemperaturen viser 160°F, og skrap ned sidene av bollen med en silikonspatel, ca. 4 minutter. Ta bollen av vannet. Hell eggeplommeblandingen i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk til blandingen er avkjølt og tykk, ca. 4 minutter. Rør inn vanilje og brandy.
  3. 33. Pisk 1 1/2 kopp krem sammen med rømme til stive topper i en middels bolle. Vend kremen forsiktig inn i eggeplommeblandingen i to omganger. Vend forsiktig inn halvparten av kokiekrummene. Hell blandingen i en springform på 23 cm i diameter med sider på 5 cm. Strø resten av krummene over. Frys over natten.
  4. 44. Løsne sidene av springformen. Pynt desserten med friske bringebær hvis ønskelig. Skjær i båter og server med bringebærsaus.
  5. 55. Til bringebærsaus: Mos bringebær og sirup i en blender eller foodprocessor til det er glatt. Sil for å fjerne frø. (Kan lages en uke på forhånd. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Gir omtrent 1 kopp.
  6. 66. Mos bringebær og sirup i en blender eller foodprocessor til det er glatt. Sil for å fjerne frø. (Kan lages en uke på forhånd. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Gir omtrent 1 kopp.