Mais- og gressløkpudding
Lær hvordan du lager en deilig corn chive pudding. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt som dessert eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 (10-ounce pakker) frosne maiskjerner, tint
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 1 1/4 teskjeer salt
- 4. 2 kopper melk
- 5. 4 store egg
- 6. 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut, sett stangen til side for en annen bruk, eller 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mer til å smøre formen
- 8. 3 spiseskjeer hvetemel
- 9. 1/4 kopp hakkede friske gressløk, pluss 3 spiseskjeer hakket til pynt
- 10. En klype nyrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius, og smør en 1 ½-liters ildfast form, paiform eller quicheform.
- 22. I en foodprosessor, pulsér halvparten av maisen til den er grovhakket. I en bolle, bland den hakkede maisen og resten av maiskornene, og strø over sukker og salt, og rør godt sammen.
- 33. I en annen bolle, visp sammen melk, egg, vaniljefrø, smør, mel og gressløk, og rør det inn i maisblandingen til det er godt blandet. Hell puddingen i den smurte formen og strø over muskatnøtt. Stek puddingen midt i ovnen til den akkurat har stivnet i midten, ca. 45 minutter. Pynt med gressløk før servering.




