Mais- og gressløkpudding

Mais- og gressløkpudding

Lær hvordan du lager en deilig corn chive pudding. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt som dessert eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 (10-ounce pakker) frosne maiskjerner, tint
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1 1/4 teskjeer salt
  • 4. 2 kopper melk
  • 5. 4 store egg
  • 6. 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut, sett stangen til side for en annen bruk, eller 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mer til å smøre formen
  • 8. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 9. 1/4 kopp hakkede friske gressløk, pluss 3 spiseskjeer hakket til pynt
  • 10. En klype nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius, og smør en 1 ½-liters ildfast form, paiform eller quicheform.
  2. 22. I en foodprosessor, pulsér halvparten av maisen til den er grovhakket. I en bolle, bland den hakkede maisen og resten av maiskornene, og strø over sukker og salt, og rør godt sammen.
  3. 33. I en annen bolle, visp sammen melk, egg, vaniljefrø, smør, mel og gressløk, og rør det inn i maisblandingen til det er godt blandet. Hell puddingen i den smurte formen og strø over muskatnøtt. Stek puddingen midt i ovnen til den akkurat har stivnet i midten, ca. 45 minutter. Pynt med gressløk før servering.