Poached Pears i honning-, ingefær- og kanel-sirup

Poached Pears i honning-, ingefær- og kanel-sirup

Lær hvordan du lager deilige poached pears i honning, ingefær og kanelssirup. Perfekt dessert for høst- og vinterkvelder. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. Én flaske (750 ml) Moscato-vin eller annet søtt dessertvin
  • 2. 2 kopper enkel sirup, oppskrift følger
  • 3. 1 kanelstang, brutt i to
  • 4. 2 spiseskjeer honning
  • 5. Ett stykke fersk ingefær på 3/4 tomme, skrelt og finhakket
  • 6. 1 vaniljestang, delt på langs
  • 7. 6 små, faste, modne Anjou-pærer, skrellet
  • 8. Serveringsforslag: Vaniljeis eller gelato
  • 9. 2 kopper sukker
  • 10. 2 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en kjele stor nok til å romme alle pærene, bland vin, enkel sirup, halvdeler av kanelstenger, honning og ingefær. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og legg både bønnen og frøene i kjelen. La blandingen småkoke under omrøring av og til til honningen har smeltet. Tilsett pærene og la dem småkoke i 15 til 20 minutter, vend dem av og til, til de er møre. Ta pærene opp av væsken og la dem avkjøle.
  3. 33. La væsken småkoke videre til den tykner og er redusert til halvparten, ca. 15 til 20 minutter. Avkjøl til romtemperatur. Fjern kanelstengene og vaniljebønnen, og kast dem.
  4. 44. Plasser hver pære på en liten serveringsplate med en kule vaniljeis. Drypp over honning-, ingefær- og kanel-sirupen. Server umiddelbart.
  5. 55. I en liten kjele, bland sukker og vann over middels varme. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 5 minutter under omrøring av og til til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la sirupen avkjøles.