
Poached Pears i honning-, ingefær- og kanel-sirup
Lær hvordan du lager deilige poached pears i honning, ingefær og kanelssirup. Perfekt dessert for høst- og vinterkvelder. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. Én flaske (750 ml) Moscato-vin eller annet søtt dessertvin
- 2. 2 kopper enkel sirup, oppskrift følger
- 3. 1 kanelstang, brutt i to
- 4. 2 spiseskjeer honning
- 5. Ett stykke fersk ingefær på 3/4 tomme, skrelt og finhakket
- 6. 1 vaniljestang, delt på langs
- 7. 6 små, faste, modne Anjou-pærer, skrellet
- 8. Serveringsforslag: Vaniljeis eller gelato
- 9. 2 kopper sukker
- 10. 2 kopper vann
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. I en kjele stor nok til å romme alle pærene, bland vin, enkel sirup, halvdeler av kanelstenger, honning og ingefær. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og legg både bønnen og frøene i kjelen. La blandingen småkoke under omrøring av og til til honningen har smeltet. Tilsett pærene og la dem småkoke i 15 til 20 minutter, vend dem av og til, til de er møre. Ta pærene opp av væsken og la dem avkjøle.
- 33. La væsken småkoke videre til den tykner og er redusert til halvparten, ca. 15 til 20 minutter. Avkjøl til romtemperatur. Fjern kanelstengene og vaniljebønnen, og kast dem.
- 44. Plasser hver pære på en liten serveringsplate med en kule vaniljeis. Drypp over honning-, ingefær- og kanel-sirupen. Server umiddelbart.
- 55. I en liten kjele, bland sukker og vann over middels varme. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 5 minutter under omrøring av og til til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la sirupen avkjøles.




