
Jordbær- og agurksalat med sitronkrem
Lett og frisk jordbær- og agurksalat med sitronkrem, perfekt for sommeren. En enkel oppskrift som passer til lette forretter eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper kvartede, rensede jordbær (fra 1 pund hele)
- 2. 3 skiver persiske agurker
- 3. 1 teskje sukker
- 4. 1/2 teskje malt kardemomme
- 5. En klype salt
- 6. 1/2 kopp crème fraîche
- 7. 2 teskjeer sukker
- 8. 1 teskje fersk sitronsaft
- 9. En klype salt
- 10. 1/4 kopp usaltet, ristet pistasjnøtter
- 11. En klype cayennepepper
- 12. En klype salt
Fremgangsmåte
- 11. Vend 4 kopper kvartede, skrelte jordbær (fra 1 pund hele), 3 skivede persiske agurker, 1 teskje sukker, 1/2 teskje malt kardemomme og en klype salt i en middels stor bolle, og la det stå i 10 minutter slik at sukkeret løses opp og smakene får blandet seg. I mellomtiden blander du 1/2 kopp crème fraîche, 2 teskjeer sukker, 1 teskje fersk sitronsaft og en klype salt i en liten bolle; sett sitronkremen til side. Kjør 1/4 kopp usaltet, ristet pistasj i en matprosessor til nøttene er akkurat finhakket (ikke overprosesser, ellers får du nøttesmør). Fordel fruktsalaten på tallerkener og skje litt av den reserverte sitronkremen over; dryss med finhakkede, krydrede pistasjnøtter.
- 22. Vend 4 kopper kvartede, skrelte jordbær (fra 1 pund hele), 3 skivede persiske agurker, 1 teskje sukker, 1/2 teskje malt kardemomme og en klype salt i en middels stor bolle, og la det stå i 10 minutter slik at sukkeret løses opp og smakene får blandet seg.
- 33. I mellomtiden blander du 1/2 kopp crème fraîche, 2 teskjeer sukker, 1 teskje fersk sitronsaft og en klype salt i en liten bolle; sett sitronkremen til side.
- 44. Kjør 1/4 kopp usaltet, ristet pistasj i en matprosessor til nøttene er akkurat finhakket (ikke overprosesser, ellers får du nøttesmør).
- 55. Fordel fruktsalaten på tallerkener og skje litt av den reserverte sitronkremen over; dryss med finhakkede, krydrede pistasjnøtter.
- 66. Forberedelse: Sitronkremen kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 77. Sitronkremen kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.


