Jordbær- og agurksalat med sitronkrem

Jordbær- og agurksalat med sitronkrem

Lett og frisk jordbær- og agurksalat med sitronkrem, perfekt for sommeren. En enkel oppskrift som passer til lette forretter eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kvartede, rensede jordbær (fra 1 pund hele)
  • 2. 3 skiver persiske agurker
  • 3. 1 teskje sukker
  • 4. 1/2 teskje malt kardemomme
  • 5. En klype salt
  • 6. 1/2 kopp crème fraîche
  • 7. 2 teskjeer sukker
  • 8. 1 teskje fersk sitronsaft
  • 9. En klype salt
  • 10. 1/4 kopp usaltet, ristet pistasjnøtter
  • 11. En klype cayennepepper
  • 12. En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Vend 4 kopper kvartede, skrelte jordbær (fra 1 pund hele), 3 skivede persiske agurker, 1 teskje sukker, 1/2 teskje malt kardemomme og en klype salt i en middels stor bolle, og la det stå i 10 minutter slik at sukkeret løses opp og smakene får blandet seg. I mellomtiden blander du 1/2 kopp crème fraîche, 2 teskjeer sukker, 1 teskje fersk sitronsaft og en klype salt i en liten bolle; sett sitronkremen til side. Kjør 1/4 kopp usaltet, ristet pistasj i en matprosessor til nøttene er akkurat finhakket (ikke overprosesser, ellers får du nøttesmør). Fordel fruktsalaten på tallerkener og skje litt av den reserverte sitronkremen over; dryss med finhakkede, krydrede pistasjnøtter.
  2. 22. Vend 4 kopper kvartede, skrelte jordbær (fra 1 pund hele), 3 skivede persiske agurker, 1 teskje sukker, 1/2 teskje malt kardemomme og en klype salt i en middels stor bolle, og la det stå i 10 minutter slik at sukkeret løses opp og smakene får blandet seg.
  3. 33. I mellomtiden blander du 1/2 kopp crème fraîche, 2 teskjeer sukker, 1 teskje fersk sitronsaft og en klype salt i en liten bolle; sett sitronkremen til side.
  4. 44. Kjør 1/4 kopp usaltet, ristet pistasj i en matprosessor til nøttene er akkurat finhakket (ikke overprosesser, ellers får du nøttesmør).
  5. 55. Fordel fruktsalaten på tallerkener og skje litt av den reserverte sitronkremen over; dryss med finhakkede, krydrede pistasjnøtter.
  6. 66. Forberedelse: Sitronkremen kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  7. 77. Sitronkremen kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.