
Bærsalat med spinat og ristet hasselnøtter
oppskrift på en frisk og smakfull bær- og spinatsalat med ristede hasselnøtter. perfekt for sommermåltider eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp hasselnøtter
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- Saften og finrevet skall av 1 sitron
- 2 spiseskjeer naturell kefir
- 1 teskje honning
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 225 gram salatgrønt, som mesclun, babykål eller spinat
- 4 gulrøtter, skrellet og tynne skiver
- 2 kopper reddiker, renset og tynne skiver
- 1 pint bær, som bringebær eller blåbær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen eller brødristeren til 175°C. Fordel hasselnøttene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Rist nøttene i ovnen til skinnene sprekker og nøttene blir dyp gyldne, ca. 10 til 12 minutter. Mens de fortsatt er varme, gni hasselnøttene med et rent kjøkkenhåndkle for å fjerne skinnene (noen biter av skinn vil bli igjen). La dem avkjøle i 5 minutter, og hakk deretter. Bland oljen, sitrusskallet, sitronsaften, kefir, honning, salt og pepper i en liten bolle og visp til jevnt. Fordel salatbladene på fire tallerkener. Topp med gulrøtter, reddiker og bær, og drypp over dressingen. Pynt med de hakkede hasselnøttene og server umiddelbart.

