Sitronglasert sitrongresskake med englebotn

Sitronglasert sitrongresskake med englebotn

Lær hvordan du lager en deilig lemon glazed lemon angel food cake, perfekt for sommerdager eller når du vil ha en frisk dessert. En enkel oppskrift med sitrussmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
kaker

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper eggehviter, romtempererte (omtrent 9 store egg)
  • 2. 1/4 teskje salt
  • 3. 1 teskje krem av tartar
  • 4. 1 teskje sitronolje
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1 1/2 kopper siktet sukker
  • 7. 1 kopp kakesiktet mel, siktet tre ganger
  • 8. 1 kopp melis, siktet
  • 9. 2–3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 10. 1 spiseskje finrevet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 325 °C.
  2. 22. Pisk eggehvitene til de er skummende; tilsett salt, kremortartari, sitronolje og vaniljeekstrakt. Fortsett å piske til de danner stive, men ikke tørre, topper. Bruk en slikkepott av gummi og vend gradvis inn sukkeret, noen spiseskjeer av gangen.
  3. 33. Bruk den samme gummispaden og vend gradvis inn melet, en kvart av gangen. Sørg for at du bruker en riktig foldende bevegelse, ved å forsiktig vende slikkepotten fra bunnen til toppen av bollen, og innlemme luft med hvert stikk i stedet for å piske eller røre. Du har nettopp brukt all innsatsen på å piske eggehvitene – du vil ikke slå dem i stykker.
  4. 44. Hell røren i en ugredd 23 cm (9 tommer) angel food-kakeform (den med midtstangen, ikke en bundtform).
  5. 55. Stek i én time, eller til toppen er gyllenbrun og kaken løsner fra kantene av formen.
  6. 66. Ta kaken ut av ovnen. Avkjøl i formen i ti minutter, snu deretter formen opp ned og la kaken stå opp ned i en time eller til den er avkjølt.
  7. 77. Du kan la kaken stå på en tallerken i tilfelle ovnen var litt rar, og kaken faller ut av formen for tidlig. Det skjer av og til.
  8. 88. Mens kaken avkjøles, lag glasuren. I en liten bolle, visp sammen melis, sitronsaft og sitronzest. La det stå i ti minutter før du glasere kaken, slik at det tykner litt. Server umiddelbart.