Rabarbragalette med crème fraîche

Rabarbragalette med crème fraîche

Lær hvordan du lager en deilig rabarbra galette med kremet crème fraîche. Perfekt som dessert eller søtt bakverk for sommerens sesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 7 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i terninger på 1/2 tomme
  • 2 spiseskjeer (eller mer) isvann
  • 450 gram rabarbra, trimmet og skåret i 2-tommers lange, 1/4-tommers tykke matchstikkstykker
  • 1/4 kopp pluss 5 spiseskjeer sukker, delt
  • 2 spiseskjeer (1/4 av en stav) usaltet smør, skåret i terninger på 1/2 tomme
  • 1 stort eggeplomme, lett pisket
  • 1 8-unse beholder crème fraîche*

Fremgangsmåte

  1. 1For crust: Visp mel, sukker og salt i en middels bolle for å blande. Tilsett smør og gni inn med fingertuppene til deigen ligner grove smuler. Tilsett 2 spiseskjeer iskaldt vann; rør til deigen samler seg, og tilsett mer iskaldt vann, teskjevis, hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORUT: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne i 10 minutter ved romtemperatur før utbaking.
  2. 2Visp mel, sukker og salt i en middels bolle for å blande. Tilsett smør og gni inn med fingertuppene til deigen ligner grove smuler. Tilsett 2 spiseskjeer iskaldt vann; rør til deigen samler seg, og tilsett mer iskaldt vann, teskjevis, hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORUT: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne i 10 minutter ved romtemperatur før utbaking.
  3. 3For topping: Bland rabarbra og 1/4 kopp sukker i en middels bolle; la stå i minst 30 minutter og opptil 1 time. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Legg et stort ark med bakepapir på arbeidsflaten; strø bakepapiret med mel. Kjevle ut deigen på bakepapiret til en 30 cm runding. Overfør deigen med bakepapiret til et stort stekebrett. Begynn i midten av deigen og legg rabarbrastavene i konsentriske sirkler med litt overlapping oppå deigen, og la en 2,5 cm bred kant være ubrukt rundt. Brett forsiktig deigkanten opp over den ytre kanten av