Rabarbragalette med crème fraîche
Lær hvordan du lager en deilig rabarbra galette med kremet crème fraîche. Perfekt som dessert eller søtt bakverk for sommerens sesong.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1 spiseskje sukker
- 1/4 teskje salt
- 7 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i terninger på 1/2 tomme
- 2 spiseskjeer (eller mer) isvann
- 450 gram rabarbra, trimmet og skåret i 2-tommers lange, 1/4-tommers tykke matchstikkstykker
- 1/4 kopp pluss 5 spiseskjeer sukker, delt
- 2 spiseskjeer (1/4 av en stav) usaltet smør, skåret i terninger på 1/2 tomme
- 1 stort eggeplomme, lett pisket
- 1 8-unse beholder crème fraîche*
Fremgangsmåte
- 1For crust: Visp mel, sukker og salt i en middels bolle for å blande. Tilsett smør og gni inn med fingertuppene til deigen ligner grove smuler. Tilsett 2 spiseskjeer iskaldt vann; rør til deigen samler seg, og tilsett mer iskaldt vann, teskjevis, hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORUT: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne i 10 minutter ved romtemperatur før utbaking.
- 2Visp mel, sukker og salt i en middels bolle for å blande. Tilsett smør og gni inn med fingertuppene til deigen ligner grove smuler. Tilsett 2 spiseskjeer iskaldt vann; rør til deigen samler seg, og tilsett mer iskaldt vann, teskjevis, hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORUT: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne i 10 minutter ved romtemperatur før utbaking.
- 3For topping: Bland rabarbra og 1/4 kopp sukker i en middels bolle; la stå i minst 30 minutter og opptil 1 time. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Legg et stort ark med bakepapir på arbeidsflaten; strø bakepapiret med mel. Kjevle ut deigen på bakepapiret til en 30 cm runding. Overfør deigen med bakepapiret til et stort stekebrett. Begynn i midten av deigen og legg rabarbrastavene i konsentriske sirkler med litt overlapping oppå deigen, og la en 2,5 cm bred kant være ubrukt rundt. Brett forsiktig deigkanten opp over den ytre kanten av


