Honning- og ferskenpai
oppskrift på honey peach pie, en søt og saftig kake med ferske fersken og honning. perfekt for sommerens kveldsstunder eller helgefrokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 ferske ferskener – skrelt, kjernet og skåret i tynne båter
- 2. 1/4 kopp honning
- 3. 2 væskeons peach schnapps, eller mer etter smak
- 4. 1 kopp hvitt sukker
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. 2 spiseskjeer hvetemel
- 7. 2 ferdiglagde paibunner
Fremgangsmåte
- 11. Legg fersken, honning og fersknesprit i en kjele over middels varme, og kok til ferskenene er myke og blandingen tykner, rør av og til, ca. 8 minutter. Rør inn sukker og kanel til det er godt blandet. Rør inn melet, og la blandingen småkoke igjen. La det småkoke til fyllet har tyknet, 10 til 15 minutter. Ta av varmen, overfør fyllet til en beholder, og sett i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 33. Kjevle bunnen av paideigen ut til en 24 cm (9 1/2 tommer) stor paibunn, og skjær den andre deigen i 2,5 cm (1 tomme) brede strimler. Fordel ferskne-fyllet jevnt i bunnen av paideigen, og lag et rutete lokk av strimlene ved å veve dem over og under hverandre. Klem strimlene fast til bunnen langs kantene.
- 44. Stek paien i den forvarmede ovnen i ca. 15 minutter, fjern deretter og dekk kantene med aluminiumsfolie. Sett tilbake i ovnen og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 30 minutter til. Avkjøl på en avkjølingsrist i minst 2 timer før servering, slik at fyllet får satt seg.
