
Bringebær- og ferskenskumkake
oppskrift på raspberry peach crumble – en frisk og søt dessert med bringebær og fersken, perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 pint ferske bringebær
- 3 ferske ferskner, kjernet og hakket
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1 klype kanel
- 1 kopp havregryn
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje salt
- 1 klype kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør lett i seks små ramekiner.
- 2I en bolle, bland bringebær, fersken, sitronsaft, 1/3 kopp hvitt sukker og en klype kanel.
- 3I en separat bolle, bland havregryn, smør, brunt sukker, 1/4 kopp hvitt sukker, vanilje, salt og en klype kanel.
- 4Fyll de forberedte ramekiner med like mye bringebær- og ferskenblandingen, og topp med like mye havregrynblanding. Sett ramekinerne på et stekebrett.
- 5Stek i 35 minutter i den forvarmede ovnen, til det er sprøtt og gyllent. Avkjøl i 10 minutter før servering.


