Fersk druesorbet og champagne-sorbet

Fersk druesorbet og champagne-sorbet

Lær hvordan du lager en forfriskende sorbet med druer og champagne. Perfekt som dessert på varme sommerdager! Enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 4 kopper uten kjerner røde druer
  • 3/4 kopp Champagne eller musserende vin
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 kopp frossen Concord-druemostkoncentrat, tint
  • Noen klyper malt kanel
  • Ekstra uten kjerner røde druer (til pynt; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Mos 4 kopper druer i en blender. Bland Champagne, sukker, juicekoncentrat, 1/4 kopp vann og kanel i en bolle; tilsett 1 1/2 kopper druepuré (reserver eventuelt resten av puréen til en annen bruk). Rør til sukkeret er oppløst. Kjør blandingen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør til en beholder. Dekk til og frys til fast konsistens, minst 4 timer og opptil 2 dager. Server sorbeten i Champagne-kopper: pynt med flere druer, hvis ønskelig.
  2. 2Mos 4 kopper druer i en blender. Bland Champagne, sukker, juicekoncentrat, 1/4 kopp vann og kanel i en bolle; tilsett 1 1/2 kopper druepuré (reserver eventuelt resten av puréen til en annen bruk). Rør til sukkeret er oppløst.
  3. 3Kjør blandingen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør til en beholder. Dekk til og frys til fast konsistens, minst 4 timer og opptil 2 dager.
  4. 4Server sorbeten i Champagne-kopper: pynt med flere druer, hvis ønskelig.