Vannmelon- og honningmelonskiver med lime-mynte-sirup

Vannmelon- og honningmelonskiver med lime-mynte-sirup

Lær hvordan du lager forfriskende vannmelon- og cantaloupe-wedges med lime-mynte sirup. Perfekt for sommeren og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp fersk limejuice (fra 1 1/2 lime)
  • 2 teskjeer finrevet limeskall (fra 1 1/2 lime)
  • 1 middels moden cantaloupe (ca. 1,6 kg), delt i 24 tynne båter
  • 1 (ca. 1,8 kg) vannmelon, helst uten frø, delt i 24 tynne båter
  • 2 spiseskjeer fersk mynte, helst spearmint, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, visp sammen sukker og 1/4 kopp varmt vann til sukkeret er oppløst. Rør inn limesaft og finrevet skall. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 1/2 time. (Sirupen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager.) I én veldig stor eller to mellomstore plastbeholdere, bland melonekiler. Sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 1 1/2 time. (Meloner kan skjæres opp og oppbevares i kjøleskapet i opptil 12 timer i forveien.) Så nær serveringstid som mulig, rør inn mynte i sirupen og hell over melonekilene. Server kaldt.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen sukker og 1/4 kopp varmt vann til sukkeret er oppløst. Rør inn limesaft og finrevet skall. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 1/2 time. (Sirupen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager.)
  3. 3I én veldig stor eller to mellomstore plastbeholdere, bland melonekiler. Sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 1 1/2 time. (Meloner kan skjæres opp og oppbevares i kjøleskapet i opptil 12 timer i forveien.)
  4. 4Så nær serveringstid som mulig, rør inn mynte i sirupen og hell over melonekilene. Server kaldt.