Biehvelvskake

Biehvelvskake

Lær hvordan du lager en deilig bee hive kake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søt fristelse til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 unse (1/2 pinne) smør
  • 2 unse (1/3 kopp) sukker
  • 1/4 kopp (2 unse) honning
  • 3/4 kopp (2 unse) mandler
  • 2/3 kopp sukker
  • 4 spiseskjeer maisstivelse
  • 4 eggeplommer
  • 2 kopper melk
  • 1 pose, pluss 1 teskje smakløs gelatin
  • 1/4 kopp vann
  • 2 kopper kremfløte
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 kopper mel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 pakke tørrgjær eller 1 fersk gjærklump
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/4 kopp lunken melk
  • 3 spiseskjeer smør, smeltet og avkjølt
  • 1 egg
  • 1/3 glass karamellsaus

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage honning- og mandelpraliné: Smelt smøret, tilsett sukker og honning, kok til det bobler og ingrediensene binder seg sammen. Ta av varmen og rør inn mandlene. La denne blandingen avkjøle.
  2. 2For å lage vaniljekremen: Først plasser sukker og maisstivelse i en liten til middels stor kjele. I en bolle, bland eggeplommer og melk. Visp dette inn i sukker- og stivelsesblandingen i kjelen. Kok opp på lav varme, og øk gradvis til middels varme, slik at blandingen koker. Blandingen vil boble sakte. Visp denne boblende blandingen i 3 til 4 minutter, og ta av varmen.
  3. 3La gelatinen ligge i 1/4 kopp varmt vann i 5 minutter. Tilsett gelatinen i den varme vaniljekremen og visp. Sett til side for å avkjøle i en ren bolle. Dekk med plastfolie for å forhindre at blandingen får skorpe, og sett i kjøleskapet til den er avkjølt.
  4. 4Når blandingen har blitt avkjølt, pisk krem, sukker og vanilje til middels stive topper. Vend den piskede kremen inn i den avkjølte vaniljekremen. Sørg for å vispe vaniljekremen til den er kremete før du gradvis vender inn piskekremen. Sett i kjøleskapet til den skal brukes til å fylle de delte kakebunnene.
  5. 5For å lage kaken: Sikt mel og salt sammen i en stor bolle. Lag en fordypning i midten av melet. Tilsett gjær og sukker i fordypningen. Tilsett melk, avkjølt smør og egg, og la det stå i 2 minutter for å myke opp gjæren. Visp kun gjær og væsken for å løse opp gjæren. Rør inn melet gradvis med visp eller mikser til deigen er godt blandet. Hell deigen ut på et lett melet underlag og elt inn nok mel til at deigen ikke lenger er klissete. Fortsett å elte i ca. 5 til 7 minutter til deigen er glatt og elastisk. Dekk deigen med et håndkle eller plastfolie og la den hvile i ca. 30 til 45 minutter.
  6. 6Slå ned deigen. Rull ut eller trykk deigen i en smurt 23 cm rund kakeform. Prikk deigen over hele med en gaffel. Fordel den avkjølte honning- og mandelpralinéen over deigen. La kaken hvile og heve til den har doblet i høyden, ca. 45 til 60 minutter. Forvarm ovnen til 180°C (350°F).
  7. 7Stek kaken til den er gyllen, ca. 20 til 25 minutter.
  8. 8For å montere kaken: Del den avkjølte kaken i to lag. Drypp en tredjedel av karamellglasset over bunndelen. Topp med vaniljekremen. Legg den øverste kaken over fyllet, og sett i kjøleskapet eller fryseren i flere timer for å stivne før du skjærer i den.
  9. 9Denne oppskriften kan dobles og lages til en halvlangpannekake, tilsvarende en julekakeform. Dette er flott å servere til frokostsamlinger, og kaken vil ikke være for søt. Hvis du baker i halvlangpanne, bruk et stykke papp for å løfte av den øverste delen av kaken, eller bruk en flat papptallerken på runde kakebunner.