Hello Fresh Mobile Banner
Churros (friterte spiraler av deig)

Churros (friterte spiraler av deig)

Lær hvordan du lager deilige, sprø churros - tradisjonelle dype frityrspiraler. Perfekt til dessert eller snacks, enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 til 2 kvart olivenolje (ikke ekstra jomfru) eller vegetabilsk olje til steking
  • 1 stripe med appelsin- eller sitrusskall (ca. 2,5 cm bred)
  • 2 kopper vann
  • 1/4 teskje salt
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 2 kopper hvetemel
  • Granulert sukker til å strø over
  • Spesialutstyr: en metall- eller plastkurrera med en 3/4-tommers stjerneåpning, og et par spisepinner

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered frityrolje: Varm opp 5 cm olje i en 4-liters støpejernspanne eller en bred, tung gryte som er ca. 10 cm dyp over høy varme til en dypfetttermometer viser 200°C (oljen begynner akkurat å ryke). Slipp i sitrusskall (oljen vil boble kraftig) og la det ligge i oljen til det er brunt, ca. 1 minutt. Ta opp med tang.
  2. 2Forbered deigen: Mens oljen varmes opp, kok opp vann med salt i en tykkbunnet kjele på 1,5 til 2 liter. Tilsett 2 teskjeer olivenolje og ta kjelen av varmen. Rør umiddelbart inn mel med en tresleiv til mel og vann er godt blandet (blandingen vil være tykk og ikke veldig glatt).
  3. 3Fyll en sprøytepose (churrera) med noe av den varme deigen, og pakk et kjøkkenhåndkle rundt kanestrømmen for å beskytte hendene dine.
  4. 4Lag churros: Drei på skruehåndtaket på churreraen til deigen kommer ut av stjerneslangen. Hold åpningen ca. 5 cm over oljen, og drei på håndtaket for å presse deigen ut i oljen i en kontinuerlig strøm, og lag en spiral. (Spiraler krever øvelse; få en hjelper til å føre deigen i en spiral i oljen med en spisepinne, og pass på at deigen ikke kommer i kontakt med sidene av gryten. For nybegynnere er små sirkler eller andre krøllete former også greit.) Stopp når deigstrømmen brytes naturlig eller gryten er full. Stek til undersiden er gyllen, ca. 1 ½ minutt, og snu med spisepinner. Stek videre til den er gyllen, ca. 1 ½ minutt til.
  5. 5Overfør churroen med spisepinner til tørkepapir for å renne av, og dryss med sukker. Gjør flere churros på samme måte, og sørg for å varme opp oljen til 200°C mellom hver batch.