Tranebær-figkompott

Tranebær-figkompott

Lær hvordan du lager en deilig cranberry-fig compote med friske bær og modne fiken. Perfekt som dessert eller tilbehør i høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pose på 12 unser tranebær
  • 1 1/2 kopper ruby Portvin
  • 3/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 2/3 kopp sukker
  • 18 tørkede svarte Mission-figener, delt i fire på langs
  • 1 spiseskje revet appelsinskall

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp på middels varme til tranebærene er myke og fikenene er sprø, og rør hyppig, ca. 15 minutter. Avkjøl til romtemperatur. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server kaldt eller romtemperert.)
  2. 2Bland alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp på middels varme til tranebærene er myke og fikenene er sprø, og rør hyppig, ca. 15 minutter. Avkjøl til romtemperatur. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server kaldt eller romtemperert.)