
Tranebær-figkompott
Lær hvordan du lager en deilig cranberry-fig compote med friske bær og modne fiken. Perfekt som dessert eller tilbehør i høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 pose på 12 unser tranebær
- 1 1/2 kopper ruby Portvin
- 3/4 kopp fersk appelsinjuice
- 2/3 kopp sukker
- 18 tørkede svarte Mission-figener, delt i fire på langs
- 1 spiseskje revet appelsinskall
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp på middels varme til tranebærene er myke og fikenene er sprø, og rør hyppig, ca. 15 minutter. Avkjøl til romtemperatur. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server kaldt eller romtemperert.)
- 2Bland alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp på middels varme til tranebærene er myke og fikenene er sprø, og rør hyppig, ca. 15 minutter. Avkjøl til romtemperatur. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server kaldt eller romtemperert.)





