Blåbær- og ferskenskivepai

Blåbær- og ferskenskivepai

Lær hvordan du lager en deilig blåbær og fersken slab pie. Perfekt for sommerdager, enkel å lage og full av smak. Følg vår steg-for-steg oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 5 kopper hvetemel, delt, pluss mer til utbaking
  • 2 ½ teskjeer salt, delt
  • 1 ¼ kopp pluss 3 spiseskjeer granulert sukker, delt
  • 4 staver (1 pund) usaltet smør, kuttet i biter, delt i 2 skåler, og fryst i 15 minutter, pluss mer til bakepapir
  • 1 stort egg
  • 1 spiseskje hel melk
  • 1,4 kg gule fersken (6 til 8 mellomstore fersken)
  • 4 pint blåbær (omtrent 8 kopper)
  • ½ kopp maisstivelse
  • 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje sukker med sandkorn eller råsukker
  • 2 bakebrett med målene 33 x 46 cm

Fremgangsmåte

  1. 1I bollen til en foodprocessor, puls 2 1/2 kopper mel, 1 teskje salt og 1 1/2 spiseskje sukker. Tilsett halvparten av smøret og puls til det dannes grove, erte-store smuler. Med maskinen i gang, tilsett 1/4 kopp isvann og kjør til deigen akkurat binder seg. Klem en liten mengde deig mellom fingrene, og hvis den er veldig smuldrende, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen (maks 2 spiseskjeer). Ikke overkjør. Hell deigen ut på en lett melet overflate og press den sammen til en grov ball. Elt et par ganger for å blande. Flat ut til en skive, dekk med plastfolie, og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten. Gjenta samme prosedyre med de resterende 2 1/2 kopper mel, 1 teskje salt, 1 1/2 spiseskje sukker og smør. Flat ut til en andre skive og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Plasser en ovnrack nederst og en i midten av ovnen. Dekk bunnen med aluminiumsfolie for å fange opp fyllevæske, og plasser et 33x46 cm (13x18 tommer) rimmet bakebrett oppå folien for forvarming. Smør et annet 33x46 cm (13x18 tommer) rimmet bakebrett med smør. På en melet overflate, kjevle ut én deigskive til en 35x48 cm (14x19 tommer) rektangel, ca. 3 mm (1/8 tomme) tykt. Rull deigen opp på kjevlen og rull ut over det smurte bakebrettet. Trykk deigen inn i bakebrettet og over kanten; trim overflødig deig langs kanten. Sett i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle ut den andre deigen til samme størrelse, overfør til et stort skjærebrett eller to ark med bakepapir limt sammen, og