
Yoghurtt panna cotta med kirsebær- og ferskenskompott
Lær hvordan du lager en frisk og kremet yogurt panna cotta toppet med søt kirsebær og ferskenkompote. Perfekt for sommerens dessertbord!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp vann
- 2 1/2 teskjeer usmakstilsetning gelatin
- 1 1/4 kopper piskekrem
- 1/2 kopp sukker
- 2 kopper naturell lavfett yoghurt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Kirsebær- og ferskkompote
Fremgangsmåte
- 1Hell 1/4 kopp vann i en liten bolle; strø gelatin over. La stå i 10 minutter. Kok opp krem og sukker i en tykk middels stor kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Tilsett gelatinblandingen og visp til den er oppløst. Rør inn yoghurt og vanilje. Fordel blandingen i åtte små porsjonsformer på 3/4 kopp. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. (Kan lages to dager i forveien. Oppbevares kjølig.) Skjær rundt kantene på hver panna cotta for å løsne dem. Sett hver form i en lav skål med varmt vann i 10 sekunder. Vend umiddelbart opp ned på en tallerken. Topp med kompotten.
- 2Hell 1/4 kopp vann i en liten bolle; strø gelatin over. La stå i 10 minutter. Kok opp krem og sukker i en tykk middels stor kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Tilsett gelatinblandingen og visp til den er oppløst. Rør inn yoghurt og vanilje. Fordel blandingen i åtte små porsjonsformer på 3/4 kopp. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. (Kan lages to dager i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 3Skjær rundt kantene på hver panna cotta for å løsne dem. Sett hver form i en lav skål med varmt vann i 10 sekunder. Vend umiddelbart opp ned på en tallerken. Topp med kompotten.

