Sand Tarts

Sand Tarts

Lær hvordan du lager perfekte sand tarts med vår enkle oppskrift. Disse sprø småkakene er perfekte til kaffekosen og passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 staver (3/4 kopp) saltet smør, myknet, pluss litt til smøring
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 1/2 teskje vanilje
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje kanel
  • 1 stort eggehvite, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland smør og 1 kopp sukker grundig med en tresleiv i en stor bolle til det er godt blandet, deretter rør inn hele egget og vaniljen til det blir jevnt. Tilsett mel og rør til det akkurat er innarbeidet. Overfør deigen til et 60 cm langt ark med bakepapir. Bruk arket som hjelp, og rull deigen til en 30 cm lang logg (5 cm bred). La den hvile, innpakket i bakepapir, til den er fast, minst 4 timer. Sett ovnrackene i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 190°C. Smør lett to store bakeplater med litt ekstra smør. Bland kanel og de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten bolle. Skjær den kalde loggen tvers over i skiver på 2–6 mm tykkelse, og legg skivene med ca. 2,5 cm mellomrom på begge bakeplatene (oppbevar resten av loggen innpakket i bakepapir i kjøleskapet). Pensle de skivede småkakene lett med eggehvite, og strø over noe av kanel- og sukkermiksen. Stek småkakene, og bytt plass på platene halvveis i steketiden, til kantene er gylne, totalt 12–15 minutter. La dem avkjøle på platene i 3 minutter, før de forsiktig flyttes over på avkjølingsrist med en metallspade for å avkjøle helt. Gjenta med resten av deigen, og la platene avkjøle og smøres inn mellom stekebatchene.
  2. 2Bland smør og 1 kopp sukker grundig med en tresleiv i en stor bolle til det er godt blandet, deretter rør inn hele egget og vaniljen til det blir jevnt. Tilsett mel og rør til det akkurat er innarbeidet.
  3. 3Overfør deigen til et 60 cm langt ark med bakepapir. Bruk arket som hjelp, og rull deigen til en 30 cm lang logg (5 cm bred). La den hvile, innpakket i bakepapir, til den er fast, minst 4 timer.
  4. 4Sett ovnrackene i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 190°C. Smør lett to store bakeplater med litt ekstra smør.
  5. 5Bland kanel og de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten bolle.
  6. 6Skjær den kalde loggen tvers over i skiver på 2–6 mm tykkelse, og legg skivene med ca. 2,5 cm mellomrom på begge bakeplatene (oppbevar resten av loggen innpakket i bakepapir i kjøleskapet). Pensle de skivede småkakene lett med eggehvite, og strø over noe av kanel- og sukkermiksen.
  7. 7Stek småkakene, og bytt plass på platene halvveis i steketiden, til kantene er gylne, totalt 12–15 minutter. La dem avkjøle på platene i 3 minutter, før de forsiktig flyttes over på avkjølingsrist med en metallspade for å avkjøle helt. Gjenta med resten av deigen, og la platene avkjøle og smøres inn mellom stekebatchene.