Plum Carpaccio

Plum Carpaccio

oppskriften på plum carpaccio er en lett og smakfull dessert som passer perfekt til sommerens fruktfat. lær hvordan du lager denne elegante retten enkelt hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 lb faste, modne svarte eller røde plommer (ca. 4), delt i to på langs og kjernet ut
  • 2/3 kopp sukker
  • 2/3 kopp vann
  • 1 (3 tommer lang) frisk rosmarinstilk
  • 2 spiseskjeer slivovitz (plommebrandy) eller grappa
  • Spesialutstyr: en justerbar skivemaskin

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en skiver i en 13 x 9 tommers dyp bakeform. Begynn med den skjulte siden ned, og skjær hver plomme i nesten papirtynne skiver. Kok opp sukker, vann og rosmarin i en liten kjele over moderat høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og rør inn slivovitz, deretter hell den varme sirupen over plommene. La det trekke ved romtemperatur, og rør forsiktig av og til, til plommene er gjennomsiktige og myke, omtrent 2 timer. Fordel plommene på 6 tallerkener, overlapp skivene litt, og drypp over litt av sirupen.