Lenin og Lime Gin og Tonic Sorbetto
oppskrift på lenin og lime gin and tonic sorbetto - en frisk og smakfull dessert perfekt for sommeren. lær hvordan du lager denne unike sorbettet hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp vann
- 2. 3/4 kopp superfint eller vanlig sukker
- 3. 2/3 kopp tonicvann
- 4. 3/4 spiseskje gin
- 5. skall og saft av 1 lime, pluss ekstra til pynt
- 6. saften av 1/2 sitron
Fremgangsmåte
- 11. Hell vannet i en kjele og tilsett sukkeret. Sett på svak varme og kok opp, mens du visper ofte, til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter, fortsatt med visping, til væsken blir til en sirup.
- 22. Hell sirupen i en varmebestandig bolle og la den avkjøle i ca. 30 minutter, av og til omrørt, til den er romtemperert. For raskere avkjøling kan du fylle en vask med kaldt vann og is, og sette bollen med blandingen i vannet i 20 minutter.
- 33. Hell tonicvannet i en bolle, tilsett sukker-sirupen, dekk til og sett i kjøleskapet, helst over natten, til det er godt avkjølt (minimum 4°C).
- 44. Tilsett gin, limesaft og sitronsaft i den avkjølte blandingen, og hell deretter over i en iskremmaskin. Kjør i henhold til produsentens instruksjoner.
- 55. Når iskremen er ferdig, bruk en skje eller slikkepott til å overføre sorbetten til en frysesikker beholder med lokk. Frys til den har riktig konsistens for servering (minimum 2–3 timer).
- 66. Pynt hver porsjon med limebåter og server.

