Hello Fresh Mobile Banner
Bananromkrempai

Bananromkrempai

Lær hvordan du lager en kremet banan rum pie med deilig smak av rom og krem. Perfekt for sommerens kaffebesøk eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper knuste grahamkjeks fra 9 kjeks (4 3/4 - 2 1/4 tommer)
  • 2. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 3. 1 teskje karri pulver (helst Madras)
  • 4. 1/4 teskje kanel
  • 5. 1/2 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 6. 225 gram kremost, myknet
  • 7. 1 teskje finrevet frisk sitronzest
  • 8. 1 kopp kaldt pisket kremfløte
  • 9. 4 teskjeer mørk rom
  • 10. 4 faste, modne bananer
  • 11. Spesialutstyr: en 23 cm paiform

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C. Bland sammen smuler, smør, curry powder, kanel og 2 spiseskjeer brunt sukker i en bolle med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side 1 spiseskje av smuldegjæren til pynt, og trykk resten jevnt ut i bunnen og opp langs sidene av en paiform. Stek bunnen i 10 minutter, og avkjøl deretter helt i paiformen på en rist, ca. 20 minutter. Pisk sammen kremost, finrevet skall og de resterende 6 spiseskjeene brunt sukker i en bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1 minutt. Pisk krem med rom i en annen bolle med rene visper på middels hastighet til det danner myke topper. Rør forsiktig inn en tredjedel av den piskede kremen i kremostblandingen for å lette den, og vend deretter inn resten av den piskede kremen forsiktig, men grundig. Skjær bananene i tynne skiver og fordel jevnt over bunnen av bunnen. Fordel hele kremfyllet over bananene, og strø deretter den reserverte smuldegjæren over toppen. La paien stå kaldt, løst dekket, i 20 minutter.
  2. 22. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C.
  3. 33. Bland sammen smuler, smør, curry powder, kanel og 2 spiseskjeer brunt sukker i en bolle med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side 1 spiseskje av smuldegjæren til pynt, og trykk resten jevnt ut i bunnen og opp langs sidene av en paiform. Stek bunnen i 10 minutter, og avkjøl deretter helt i paiformen på en rist, ca. 20 minutter.
  4. 44. Pisk sammen kremost, finrevet skall og de resterende 6 spiseskjeene brunt sukker i en bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1 minutt.
  5. 55. Pisk krem med rom i en annen bolle med rene visper på middels hastighet til det danner myke topper. Rør forsiktig inn en tredjedel av den piskede kremen i kremostblandingen for å lette den, og vend deretter inn resten av den piskede kremen forsiktig, men grundig.
  6. 66. Skjær bananene i tynne skiver og fordel jevnt over bunnen av bunnen. Fordel hele kremfyllet over bananene, og strø deretter den reserverte smuldegjæren over toppen. La paien stå kaldt, løst dekket, i 20 minutter.