Bananromkrempai

Bananromkrempai

Lær hvordan du lager en kremet banan rum pie med deilig smak av rom og krem. Perfekt for sommerens kaffebesøk eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper knuste grahamkjeks fra 9 kjeks (4 3/4 - 2 1/4 tommer)
  • 2. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 3. 1 teskje karri pulver (helst Madras)
  • 4. 1/4 teskje kanel
  • 5. 1/2 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 6. 225 gram kremost, myknet
  • 7. 1 teskje finrevet frisk sitronzest
  • 8. 1 kopp kaldt pisket kremfløte
  • 9. 4 teskjeer mørk rom
  • 10. 4 faste, modne bananer
  • 11. Spesialutstyr: en 23 cm paiform

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C. Bland sammen smuler, smør, curry powder, kanel og 2 spiseskjeer brunt sukker i en bolle med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side 1 spiseskje av smuldegjæren til pynt, og trykk resten jevnt ut i bunnen og opp langs sidene av en paiform. Stek bunnen i 10 minutter, og avkjøl deretter helt i paiformen på en rist, ca. 20 minutter. Pisk sammen kremost, finrevet skall og de resterende 6 spiseskjeene brunt sukker i en bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1 minutt. Pisk krem med rom i en annen bolle med rene visper på middels hastighet til det danner myke topper. Rør forsiktig inn en tredjedel av den piskede kremen i kremostblandingen for å lette den, og vend deretter inn resten av den piskede kremen forsiktig, men grundig. Skjær bananene i tynne skiver og fordel jevnt over bunnen av bunnen. Fordel hele kremfyllet over bananene, og strø deretter den reserverte smuldegjæren over toppen. La paien stå kaldt, løst dekket, i 20 minutter.
  2. 22. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C.
  3. 33. Bland sammen smuler, smør, curry powder, kanel og 2 spiseskjeer brunt sukker i en bolle med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side 1 spiseskje av smuldegjæren til pynt, og trykk resten jevnt ut i bunnen og opp langs sidene av en paiform. Stek bunnen i 10 minutter, og avkjøl deretter helt i paiformen på en rist, ca. 20 minutter.
  4. 44. Pisk sammen kremost, finrevet skall og de resterende 6 spiseskjeene brunt sukker i en bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1 minutt.
  5. 55. Pisk krem med rom i en annen bolle med rene visper på middels hastighet til det danner myke topper. Rør forsiktig inn en tredjedel av den piskede kremen i kremostblandingen for å lette den, og vend deretter inn resten av den piskede kremen forsiktig, men grundig.
  6. 66. Skjær bananene i tynne skiver og fordel jevnt over bunnen av bunnen. Fordel hele kremfyllet over bananene, og strø deretter den reserverte smuldegjæren over toppen. La paien stå kaldt, løst dekket, i 20 minutter.