Hello Fresh Mobile Banner
Kald tomatillo- og agurksuppe

Kald tomatillo- og agurksuppe

Oppdag en enkel oppskrift på kald tomatillo- og agurksuppe, perfekt for varme sommerdager. Lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 poblano-chili*
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 1 kopp hakket løk
  • 4. 2 hvitløksfedd
  • 5. 1/2 pund tomatillos, fjernet skall, skylt, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 6. 1 engelsk hothouse-agurk, skrelt, hakket (ca. 2 kopper)
  • 7. 4 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 8. 2 spiseskjeer finhakket frøfri jalapeño-chili
  • 9. 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 11. 1/2 kopp pisket krem
  • 12. 2 grønne løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Grill poblano-chili over gassflamme eller under ovnens grillelement til den er svart på alle sider. Legg chilien i en papirpose og la den avkjøle i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra chilien, og kutt den deretter i 2,5 cm store biter. Varm opp olje i en tykk, middels stor kjele på middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér i 5 minutter. Tilsett tomatillos og agurk; sautér til løken begynner å bli brun, ca. 5 minutter. Hell i buljong og poblano-chili; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til tomatillene er møre, ca. 10 minutter. Rør inn jalapeños, limesaft og koriander. La suppen avkjøle helt. Kjør suppen i porsjoner i en blender til den er glatt. Overfør til en stor bolle og rør inn fløte. Smak til med salt og pepper. Sett suppen i kjøleskapet til den er kald, minst 3 timer eller over natten. Fordel suppen i 6 skåler. Strø over finhakket grønn løk og server.
  2. 22. Grill poblano-chili over gassflamme eller under ovnens grillelement til den er svart på alle sider. Legg chilien i en papirpose og la den avkjøle i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra chilien, og kutt den deretter i 2,5 cm store biter.
  3. 33. Varm opp olje i en tykk, middels stor kjele på middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér i 5 minutter. Tilsett tomatillos og agurk; sautér til løken begynner å bli brun, ca. 5 minutter. Hell i buljong og poblano-chili; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til tomatillene er møre, ca. 10 minutter. Rør inn jalapeños, limesaft og koriander. La suppen avkjøle helt. Kjør suppen i porsjoner i en blender til den er glatt. Overfør til en stor bolle og rør inn fløte. Smak til med salt og pepper. Sett suppen i kjøleskapet til den er kald, minst 3 timer eller over natten. Fordel suppen i 6 skåler. Strø over finhakket grønn løk og server.
  4. 44. *Ferske grønne chili, ofte kalt pasillas; tilgjengelig på latinamerikanske markeder og i noen supermarkeder.
  5. 55. *Ferske grønne chili, ofte kalt pasillas; tilgjengelig på latinamerikanske markeder og i noen supermarkeder.