
Vaniljeis med balsamico-fikonsaus
Lær hvordan du lager en deilig vaniljeis servert med en smakfull balsamico-fikksaus. Perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 pints vaniljeis med vaniljebønner
- 1/3 kopp balsamicoeddik, vurder mengden etter eget skjønn
- 1/2 kopp vann, vurder mengden etter eget skjønn
- 10 tørkede Mission-figener eller 20 små Mission-figener, hakket
- 1 boks ferdiglaget ekte pisket krem fra meieriavdelingen i butikken
- Ferskrevet muskatnøtt til pynt
Fremgangsmåte
- 1Sett iskremen på benken for å myke opp. I en liten kjele, bland eddik og vann og kok opp. Tilsett fiken og skru ned varmen til lav. La fiken småkoke i sausen til de er myke, og sausen er tykk og sirupsaktig, omtrent 12 minutter.
- 2Fordel iskremen i glassgafler eller andre dessertskåler og topp rikelig med varm balsamico-fikonsaus og pisket krem. Pynt toppen av kremen med litt nyrevet muskatnøtt.