Hello Fresh Mobile Banner
Vaniljeis med balsamico-fikonsaus

Vaniljeis med balsamico-fikonsaus

Lær hvordan du lager en deilig vaniljeis servert med en smakfull balsamico-fikksaus. Perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 pints vaniljeis med vaniljebønner
  • 1/3 kopp balsamicoeddik, vurder mengden etter eget skjønn
  • 1/2 kopp vann, vurder mengden etter eget skjønn
  • 10 tørkede Mission-figener eller 20 små Mission-figener, hakket
  • 1 boks ferdiglaget ekte pisket krem fra meieriavdelingen i butikken
  • Ferskrevet muskatnøtt til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Sett iskremen på benken for å myke opp. I en liten kjele, bland eddik og vann og kok opp. Tilsett fiken og skru ned varmen til lav. La fiken småkoke i sausen til de er myke, og sausen er tykk og sirupsaktig, omtrent 12 minutter.
  2. 2Fordel iskremen i glassgafler eller andre dessertskåler og topp rikelig med varm balsamico-fikonsaus og pisket krem. Pynt toppen av kremen med litt nyrevet muskatnøtt.