
Ristet, krydret ananas med pasjonsfruktglasur
oppskrift på ristede spicy ananas skåret i terninger med en søt og krydret pasjonsfruktglasur, perfekt som dessert eller snacks
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper sukker
- 2. 1 ½ kopper vann
- 3. 1 vaniljestang delt
- 4. ¼ kopp mørk rom
- 5. 1 spiseskje finhakket ingefær
- 6. 2 thai-bird chili
- 7. 1 banan, hakket
- 8. 1 spiseskje pasjonsfrukt-sirup (eller 2 spiseskjeer puré)
- 9. 1 spiseskje rosa pepperkorn, til pynt
- 10. 1 moden ananas, skrelt (kostarikansk)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader. I en liten kjele, bland sammen sukker, vann og vaniljebønne, og kok opp til det blir gyldent. Tilsett rom, ingefær, chili, banan, pasjonsfrukt og rør godt. La det avkjøle, deretter kjør det i en food processor til det er jevnt. Sil av og sett til side. Legg ananas i en grunn bakeform og pensle på glasuren. Stek i 1 ½ time, og pensle med jevne mellomrom, hver 15. til 20. minutt. Ta vare på den varme sausen i bakeformen til servering.