
Fersken- og bjørnebærkake med krystallisert ingefær
Lær å lage en deilig peach and blackberry cobbler med et hint av crystallized ginger. Perfekt som sommerdessert eller helårsgodbit.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 2/3 kopper hvetemel
- 2. 1/4 kopp hakket krystallisert ingefær
- 3. 3 spiseskjeer sukker
- 4. 1 1/2 spiseskjeer bakepulver
- 5. 1 eggeplomme, hardkokt, finrevet på Microplane eller med små hull på rivjern
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) avkjølt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 8. 2/3 kopp pluss 1 spiseskje tung kremfløte
- 9. 900 gram ferske ferskner, delt i to, kjernet ut, kuttet i 2 cm tykke skiver (ca. 5 kopper)
- 10. 1 1/2-pint beholder med ferske bjørnebær
- 11. 1/4 kopp sukker
- 12. 1/4 kopp hakket krystallisert ingefær
- 13. 1 spiseskje maisstivelse
- 14. 2 spiseskjeer råsukker*
- 15. Vaniljeis eller lett søtet pisket krem
Fremgangsmåte
- 11. For kjeks: Ha mel, kandisert ingefær, sukker, bakepulver, revet eggeplomme og salt i en food processor; kjør til det er godt blandet. Tilsett smør og kjør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett 2/3 kopp krem og kjør bare til det begynner å danne seg fuktige klumper. Vend deigen ut på et melet arbeidsbord og elt kort, bare til deigen samler seg, ca. 4 ganger. Del deigen i 8 like store deler. Form hver del til en 5 cm ball; trykk hver flatt til ca. 2 cm tykkelse. FORHÅNDSVIS: Kjeksen kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskap.
- 22. Ha mel, kandisert ingefær, sukker, bakepulver, revet eggeplomme og salt i en food processor; kjør til det er godt blandet. Tilsett smør og kjør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett 2/3 kopp krem og kjør bare til det begynner å danne seg fuktige klumper. Vend deigen ut på et melet arbeidsbord og elt kort, bare til deigen samler seg, ca. 4 ganger. Del deigen i 8 like store deler. Form hver del til en 5 cm ball; trykk hver flatt til ca. 2 cm tykkelse. FORHÅNDSVIS: Kjeksen kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskap.
- 33. For fruktblandingen: Bland ferskner og bjørnebær med sukker, kandisert ingefær og maisstivelse i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke frukten. La stå til saften begynner å danne seg, og vend av og til, ca. 30 minutter.
- 44. Bland ferskner og bjørnebær med sukker, kandisert ingefær og maisstivelse i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke frukten. La stå til saften begynner å danne seg, og vend av og til, ca. 30 minutter.
- 55. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 175°C. Smør en 2-liters ildfast form eller en 28x18 cm glassform. Hell fruktblandingen i den forberedte formen. Legg kjeksene oppå fruktblandingen, med litt mellomrom. Pensle kjeksene med resten av 1 ss krem og strø over råsukker. Stek cobbleren til fruktblandingen bobler kraftig og kjeksene er lyse gullfargede, ca. 50 minutter. La cobbleren avkjøle i 20 minutter. Server varm med vaniljeis eller pisket krem.
- 66. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 175°C. Smør en 2-liters ildfast form eller en 28x18 cm glassform. Hell fruktblandingen i den forberedte formen. Legg kjeksene oppå, med litt mellomrom. Pensle med resten av 1 ss krem og strø over råsukker.
- 77. Stek cobbleren til fruktblandingen bobler kraftig og kjeksene er lyse gullfargede, ca. 50 minutter. La avkjøle i 20 minutter. Server varm med vaniljeis eller pisket krem.
- 88. * Også kalt turbinado eller demerarasukker; finnes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.
- 99. * Også kalt turbinado eller demerarasukker; finnes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.