
Ananasfritters
oppskrift på ananasfritters - sprø og søt dessert med frisk ananas. perfekt for sommerfest eller som en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp siktet mel
- 2 spiseskjeer sukker
- En klype salt
- 2 egg
- 2 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer melk
- 1/8 teskje revet sitronskall
- En liten dash muskatnøtt
- Peanøttolje til dypsteking
- 2 ananaser
- 3 spiseskjeer melis med en klype kanel
Fremgangsmåte
- 1Merk: Batteret bør stå i kjøleskapet i ett døgn før koking.
- 2Hell melet, sukkeret og saltet i en middels stor bolle. Skill eggene. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og legg eggeplommene i fordypningen. Bland, og tilsett vannet og deretter melken gradvis. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i røren. Tilsett sitrusskallet og muskatnøtten, og rør inn for å blande det godt. Dekk bollen med et fuktig, rent kjøkkenhåndkle og sett den i kjøleskapet i ett døgn.
- 3Når du er klar til å lage friterte boller, varm opp oljen til 190 grader Celsius i en tung, nederlandsk ovn eller en dypfriter. Skrell ananasen, fjern kjernen og skjær den i 2,5 cm store biter. Dypp bitene i røren med tang, og stek dem til de er gyldne på hver side. Ta opp bollene med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir. Legg dem på et serveringsfat og dryss over både melis og kanel ved å sette dem i en liten sikt og riste over bollene. Server varme.