Aprikos, kirsebær og Graham-kjeks-smuldre
oppdag en deilig oppskrift på aprikos, kirsebær og graham kjeks crumble. perfekt som dessert for sommer og høst, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1,1 kg aprikoser, delt i to og uten stein
- 2. 280 g ferske søte kirsebær, uten stein (ca. 2 kopper)
- 3. 2 ss maisstivelse
- 4. 4 ss lyst brunt sukker, delt
- 5. Kosher-salt
- 6. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 7. 4 digestivekjeks, finhakket
- 8. 3 ss usaltet smør, i små biter, romtemperert
- 9. 1/3 kopp usaltede, ristet mandler, grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375°F. Bland aprikoser, kirsebær, maisstivelse, 2 spiseskjeer brunt sukker og en klype salt i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; sett stammen til side for en annen bruk. Vend det hele sammen og overfør til en grunne 1 1/2-liters ildfast form. Bland kjeks, smør og en klype salt i en middels stor bolle. Arbeid inn smøret med fingrene til blandingen samler seg. Tilsett nøtter og de resterende 2 spiseskjeene brunt sukker, og arbeid det inn med fingrene til det er godt blandet. Strø over frukten. Stek smuldret til toppen er gyllenbrun og frukten bobler, ca. 35–45 minutter. La det avkjøle litt før servering.
- 22. Forvarm ovnen til 375°F. Bland aprikoser, kirsebær, maisstivelse, 2 spiseskjeer brunt sukker og en klype salt i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; sett stammen til side for en annen bruk. Vend det hele sammen og overfør til en grunne 1 1/2-liters ildfast form.
- 33. Bland kjeks, smør og en klype salt i en middels stor bolle. Arbeid inn smøret med fingrene til blandingen samler seg. Tilsett nøtter og de resterende 2 spiseskjeene brunt sukker, og arbeid det inn med fingrene til det er godt blandet. Strø over frukten.
- 44. Stek smuldret til toppen er gyllenbrun og frukten bobler, ca. 35–45 minutter. La det avkjøle litt før servering.