
Varm sjokolade- og bringebærpuddingkake
oppskrift på en deilig varm sjokolade bringebær pudding kake, perfekt som dessert eller kos. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3 unser fin kvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
- 2. 1/2 kopp uten frø bringebærsyltetøy (ca. 5 unser)
- 3. 1/2 kopp kremfløte
- 4. 1/2 kopp kokende vann
- 5. 1/3 kopp pluss 2 teskjeer usøtet kakaopulver (ikke Dutch prosess)
- 6. 1/4 kopp hel melk
- 7. 1/2 teskje vanilje
- 8. 1/3 kopp uten frø bringebærsyltetøy (ca. 3 1/2 unser)
- 9. 1 stang usaltet smør, myknet
- 10. 1/3 kopp lett pakket brunt sukker
- 11. 1/3 kopp vanlig sukker
- 12. 2 store egg
- 13. 1 kopp hvetemel
- 14. 3/4 teskje bakepulver
- 15. 1/4 teskje salt
- 16. 1 pint bringebær, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader (350°F), og smør en rund kakeform på 23 cm (9 tommer) med smør eller olje.
- 2For å lage glasuren, hakk sjokoladen. I en liten, tykkbunnet kjele, kok opp syltetøy, fløte og sjokolade under omrøring av og til, til det er glatt. Hell glasuren i kakeformen.
- 3For å lage kakerøren, visp sammen kokende vann og kakaopulver til det er jevnt, og rør inn melk, vanilje og syltetøy.
- 4I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang.
- 5I en annen bolle, sikt sammen mel, natron og salt, og tilsett dette i eggblandingen i omganger, vekselvis med kakaoblandingen, begynn og avslutt med mel. Pisk godt etter hver tilsetning.
- 6Hell røren jevnt over glasuren i kakeformen, og stek midt i ovnen i 30–35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren (glasuren på bunnen vil fortsatt være flytende).
- 7La kaken avkjøle litt i formen på en rist, i 10–20 minutter.
- 8Kaken kan lages én dag i forveien, avkjøles helt i formen og oppbevares dekket i romtemperatur.
- 9Varm opp kaken, uten å dekke den til, i ovnen på 175 grader i 10–15 minutter.
- 10Bruk en tynn kniv til å løsne kanten av kakeformen, og vri forsiktig formen forsiktig frem og tilbake på en flat overflate for å løsne kaken.
- 11Vend en kakeplate med en liten kant over kakeformen, og hold formen og platen med begge hender.
- 12Vri forsiktig kaken ut på tallerkenen.
- 13Server kaken pyntet med bringebær.