Hello Fresh Mobile Banner
Varm sjokolade- og bringebærpuddingkake

Varm sjokolade- og bringebærpuddingkake

oppskrift på en deilig varm sjokolade bringebær pudding kake, perfekt som dessert eller kos. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 unser fin kvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
  • 2. 1/2 kopp uten frø bringebærsyltetøy (ca. 5 unser)
  • 3. 1/2 kopp kremfløte
  • 4. 1/2 kopp kokende vann
  • 5. 1/3 kopp pluss 2 teskjeer usøtet kakaopulver (ikke Dutch prosess)
  • 6. 1/4 kopp hel melk
  • 7. 1/2 teskje vanilje
  • 8. 1/3 kopp uten frø bringebærsyltetøy (ca. 3 1/2 unser)
  • 9. 1 stang usaltet smør, myknet
  • 10. 1/3 kopp lett pakket brunt sukker
  • 11. 1/3 kopp vanlig sukker
  • 12. 2 store egg
  • 13. 1 kopp hvetemel
  • 14. 3/4 teskje bakepulver
  • 15. 1/4 teskje salt
  • 16. 1 pint bringebær, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader (350°F), og smør en rund kakeform på 23 cm (9 tommer) med smør eller olje.
  2. 2For å lage glasuren, hakk sjokoladen. I en liten, tykkbunnet kjele, kok opp syltetøy, fløte og sjokolade under omrøring av og til, til det er glatt. Hell glasuren i kakeformen.
  3. 3For å lage kakerøren, visp sammen kokende vann og kakaopulver til det er jevnt, og rør inn melk, vanilje og syltetøy.
  4. 4I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang.
  5. 5I en annen bolle, sikt sammen mel, natron og salt, og tilsett dette i eggblandingen i omganger, vekselvis med kakaoblandingen, begynn og avslutt med mel. Pisk godt etter hver tilsetning.
  6. 6Hell røren jevnt over glasuren i kakeformen, og stek midt i ovnen i 30–35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren (glasuren på bunnen vil fortsatt være flytende).
  7. 7La kaken avkjøle litt i formen på en rist, i 10–20 minutter.
  8. 8Kaken kan lages én dag i forveien, avkjøles helt i formen og oppbevares dekket i romtemperatur.
  9. 9Varm opp kaken, uten å dekke den til, i ovnen på 175 grader i 10–15 minutter.
  10. 10Bruk en tynn kniv til å løsne kanten av kakeformen, og vri forsiktig formen forsiktig frem og tilbake på en flat overflate for å løsne kaken.
  11. 11Vend en kakeplate med en liten kant over kakeformen, og hold formen og platen med begge hender.
  12. 12Vri forsiktig kaken ut på tallerkenen.
  13. 13Server kaken pyntet med bringebær.