
Brownie-bunn sitronkremkake
Lær hvordan du lager en deilig brownie-bottom lemon cheesecake. Perfekt som dessert til enhver anledning. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Smørefri vegetabilsk oljespray
- 2. 6 spiseskjeer allsidig mel
- 3. 1 1/2 teskjeer usøtet kakaopulver
- 4. 1/8 teskje salt
- 5. 85 gram bittersøt sjokolade (54 % til 60 % kakao), hakket
- 6. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
- 7. 3/4 kopp sukker
- 8. 1/4 kopp (pakket) gyllent brunt sukker
- 9. 1 stort egg
- 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 5 pakker med kremost à 8 unser, romtemperert
- 12. 1 3/4 kopper sukker
- 13. 2 spiseskjeer allsidig mel
- 14. 1 spiseskje finrevet sitrusskall
- 15. 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 16. 5 store egg
- 17. 2 store eggeplommer
- 18. 1/2 kopp rømme
- 19. 1/4 kopp tykk kremfløte
- 20. 1 kopp rømme
- 21. Bittersøte sjokoladekrøller eller flak
- 22. 1 sitron, delt på langs og tynne skiver på tvers
- 23. 23 cm diameter springform med sider på 7-8 cm høye
- 24. Offsetspade
Fremgangsmåte
- 11. For crust: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray innsiden av en rund springform på 23 cm i diameter med høye sider (2 3/4 til 3 tommer) med non-stick spray. Visp mel, kakao og salt i en liten bolle; sett til side. Bland sjokolade og smør i en middels metallbolle; plasser bollen over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og jevnt. Ta bollen av varmen. Tilsett begge sukkrene i sjokoladeblandingen og visp til det er godt blandet. La avkjøle til blandingen er nesten lunk, ca. 10 minutter. Visp inn egg og vanilje i sjokoladeblandingen. Vend inn melet forsiktig. Fordel browniebøtten jevnt i bunnen av den forberedte formen. Stek browniebunnen til toppen er lett sprukket og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med litt fuktige smuler, ca. 20 minutter. Overfør formen til en rist og la bunnen avkjøles til romtemperatur, ca. 30 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray innsiden av en rund springform på 23 cm i diameter med høye sider (2 3/4 til 3 tommer) med non-stick spray. Visp mel, kakao og salt i en liten bolle; sett til side. Bland sjokolade og smør i en middels metallbolle; plasser bollen over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og jevnt. Ta bollen av varmen. Tilsett begge sukkrene i sjokoladeblandingen og visp til det er godt blandet. La avkjøle til blandingen er nesten lunk, ca. 10 minutter. Visp inn egg og vanilje. Vend inn melet forsiktig. Fordel browniebøtten jevnt i bunnen av den forberedte formen.
- 33. Stek browniebunnen til toppen er lett sprukket og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med litt fuktige smuler, ca.