Hello Fresh Mobile Banner
Brownie-bunn sitronkremkake

Brownie-bunn sitronkremkake

Lær hvordan du lager en deilig brownie-bottom lemon cheesecake. Perfekt som dessert til enhver anledning. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Smørefri vegetabilsk oljespray
  • 2. 6 spiseskjeer allsidig mel
  • 3. 1 1/2 teskjeer usøtet kakaopulver
  • 4. 1/8 teskje salt
  • 5. 85 gram bittersøt sjokolade (54 % til 60 % kakao), hakket
  • 6. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
  • 7. 3/4 kopp sukker
  • 8. 1/4 kopp (pakket) gyllent brunt sukker
  • 9. 1 stort egg
  • 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 5 pakker med kremost à 8 unser, romtemperert
  • 12. 1 3/4 kopper sukker
  • 13. 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 14. 1 spiseskje finrevet sitrusskall
  • 15. 4 teskjeer fersk sitronsaft
  • 16. 5 store egg
  • 17. 2 store eggeplommer
  • 18. 1/2 kopp rømme
  • 19. 1/4 kopp tykk kremfløte
  • 20. 1 kopp rømme
  • 21. Bittersøte sjokoladekrøller eller flak
  • 22. 1 sitron, delt på langs og tynne skiver på tvers
  • 23. 23 cm diameter springform med sider på 7-8 cm høye
  • 24. Offsetspade

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray innsiden av en rund springform på 23 cm i diameter med høye sider (2 3/4 til 3 tommer) med non-stick spray. Visp mel, kakao og salt i en liten bolle; sett til side. Bland sjokolade og smør i en middels metallbolle; plasser bollen over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og jevnt. Ta bollen av varmen. Tilsett begge sukkrene i sjokoladeblandingen og visp til det er godt blandet. La avkjøle til blandingen er nesten lunk, ca. 10 minutter. Visp inn egg og vanilje i sjokoladeblandingen. Vend inn melet forsiktig. Fordel browniebøtten jevnt i bunnen av den forberedte formen. Stek browniebunnen til toppen er lett sprukket og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med litt fuktige smuler, ca. 20 minutter. Overfør formen til en rist og la bunnen avkjøles til romtemperatur, ca. 30 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray innsiden av en rund springform på 23 cm i diameter med høye sider (2 3/4 til 3 tommer) med non-stick spray. Visp mel, kakao og salt i en liten bolle; sett til side. Bland sjokolade og smør i en middels metallbolle; plasser bollen over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og jevnt. Ta bollen av varmen. Tilsett begge sukkrene i sjokoladeblandingen og visp til det er godt blandet. La avkjøle til blandingen er nesten lunk, ca. 10 minutter. Visp inn egg og vanilje. Vend inn melet forsiktig. Fordel browniebøtten jevnt i bunnen av den forberedte formen.
  3. 33. Stek browniebunnen til toppen er lett sprukket og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med litt fuktige smuler, ca.