Hello Fresh Mobile Banner
Stripet bass med limebuljong

Stripet bass med limebuljong

Lær hvordan du lager den deilige striped bass med en frisk limebroth. Perfekt for en lett og smakfull hovedrett, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss korianderfrø
  • 2. 1 ss knuste kardemomkapsler
  • 3. 1 ts thai grønn karri-paste
  • 4. 4 kvister koriander, stilker og blader adskilt
  • 5. 2 kaffirlimeblader eller 1/2 ts finrevet limeskall
  • 6. 1 ss fiskesaus
  • 7. 1/3 kopp (eller mer) fersk limesaft
  • 8. Kosher-salt
  • 9. 1 grapefrukt
  • 10. 1 lime
  • 11. 2 ss vegetabilsk olje
  • 12. 4 filet av stripet abbor eller snapper, John Dory eller svartbass, delt i to hvis de er lange og smale
  • 13. Nykvernet svart pepper
  • 14. Friske mynte- og basilikumblader, ekstra jomfruolivenolje og flakete havsalt (som Maldon; til servering)
  • 15. Ingrediensinfo: Thai grønn karri-paste fås i asiatiske markeder og i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist koriander, kardemomme og currypaste i en middels stor kjele over middels varme, mens du rører, til krydderne er duftende og currypasten begynner å karamellisere, ca. 2 minutter. Tilsett korianderstengler, kaffirlimeblader, fiskesaus og 1 kopp vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig til smakene har blandet seg, 8–10 minutter. Sil buljongen gjennom en finmasket sikt i et stort varmebestandig målebeger; kast faststoffene. La det avkjøle, og rør inn limesaft. Krydre med kosher-salt og mer limesaft etter smak, hvis ønskelig. I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite pithen fra grapefrukten; kast det. Arbeid over en liten bolle, skjær mellom membranene for å løsne segments, og legg dem i bollen; kast membranene. Gjenta med lime. Varm opp vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne eller annen tung panne over middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek filetene med skinnsiden ned i 1 minutt, og trykk deretter ned med en fiskespade for å sikre jevn bruning og sprøhet. Fortsett å steke til skinnet er gyllent og fisken er nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter; snu forsiktig fisken og stek videre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 1 minutt til. Fordel limebuljong og fisk i grunne boller. Strø over sitrussegmenter, korianderblader, mynte og basilikum, og drypp med olivenolje. Krydre med havsalt. FORHÅNDSLAG: Buljongen kan lages én dag i forveien (uten å tilsette limesaft). Dekk til og avkjøl. La den komme til romtemperatur og tilsett limesaft rett før servering.
  2. 22. Rist koriander, kardemomme og currypaste i en middels stor kjele over middels varme, mens du rører, til krydderne er duftende og currypasten begynner å karamellisere, ca. 2 minutter.
  3. 33. Sil buljongen gjennom en finmasket sikt i et stort varmebestandig målebeger; kast faststoffene. La det avkjøle, og rør inn limesaft. Krydre med kosher-salt og mer limesaft etter smak, hvis ønskelig.
  4. 44. I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite pithen fra grapefrukten; kast det. Arbeid over en liten bolle, skjær mellom membranene for å løsne segments, og legg dem i bollen; kast membranene. Gjenta med lime.
  5. 55. Varm opp vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne eller annen tung panne over middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek filetene med skinnsiden ned i 1 minutt, og trykk deretter ned med en fiskespade for å sikre jevn bruning og sprøhet. Fortsett å steke til skinnet er gyllent og fisken er nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter; snu forsiktig fisken og stek videre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 1 minutt til.
  6. 66. Fordel limebuljong og fisk i grunne boller. Strø over sitrussegmenter, korianderblader, mynte og basilikum, og drypp med olivenolje. Krydre med havsalt.
  7. 77. FORHÅNDSLAG: Buljongen kan lages én dag i forveien (uten å tilsette limesaft). Dekk til og avkjøl. La den komme til romtemperatur og tilsett limesaft rett før servering.