
Stripet bass med limebuljong
Lær hvordan du lager den deilige striped bass med en frisk limebroth. Perfekt for en lett og smakfull hovedrett, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss korianderfrø
- 2. 1 ss knuste kardemomkapsler
- 3. 1 ts thai grønn karri-paste
- 4. 4 kvister koriander, stilker og blader adskilt
- 5. 2 kaffirlimeblader eller 1/2 ts finrevet limeskall
- 6. 1 ss fiskesaus
- 7. 1/3 kopp (eller mer) fersk limesaft
- 8. Kosher-salt
- 9. 1 grapefrukt
- 10. 1 lime
- 11. 2 ss vegetabilsk olje
- 12. 4 filet av stripet abbor eller snapper, John Dory eller svartbass, delt i to hvis de er lange og smale
- 13. Nykvernet svart pepper
- 14. Friske mynte- og basilikumblader, ekstra jomfruolivenolje og flakete havsalt (som Maldon; til servering)
- 15. Ingrediensinfo: Thai grønn karri-paste fås i asiatiske markeder og i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 11. Rist koriander, kardemomme og currypaste i en middels stor kjele over middels varme, mens du rører, til krydderne er duftende og currypasten begynner å karamellisere, ca. 2 minutter. Tilsett korianderstengler, kaffirlimeblader, fiskesaus og 1 kopp vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig til smakene har blandet seg, 8–10 minutter. Sil buljongen gjennom en finmasket sikt i et stort varmebestandig målebeger; kast faststoffene. La det avkjøle, og rør inn limesaft. Krydre med kosher-salt og mer limesaft etter smak, hvis ønskelig. I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite pithen fra grapefrukten; kast det. Arbeid over en liten bolle, skjær mellom membranene for å løsne segments, og legg dem i bollen; kast membranene. Gjenta med lime. Varm opp vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne eller annen tung panne over middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek filetene med skinnsiden ned i 1 minutt, og trykk deretter ned med en fiskespade for å sikre jevn bruning og sprøhet. Fortsett å steke til skinnet er gyllent og fisken er nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter; snu forsiktig fisken og stek videre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 1 minutt til. Fordel limebuljong og fisk i grunne boller. Strø over sitrussegmenter, korianderblader, mynte og basilikum, og drypp med olivenolje. Krydre med havsalt. FORHÅNDSLAG: Buljongen kan lages én dag i forveien (uten å tilsette limesaft). Dekk til og avkjøl. La den komme til romtemperatur og tilsett limesaft rett før servering.
- 22. Rist koriander, kardemomme og currypaste i en middels stor kjele over middels varme, mens du rører, til krydderne er duftende og currypasten begynner å karamellisere, ca. 2 minutter.
- 33. Sil buljongen gjennom en finmasket sikt i et stort varmebestandig målebeger; kast faststoffene. La det avkjøle, og rør inn limesaft. Krydre med kosher-salt og mer limesaft etter smak, hvis ønskelig.
- 44. I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite pithen fra grapefrukten; kast det. Arbeid over en liten bolle, skjær mellom membranene for å løsne segments, og legg dem i bollen; kast membranene. Gjenta med lime.
- 55. Varm opp vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne eller annen tung panne over middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek filetene med skinnsiden ned i 1 minutt, og trykk deretter ned med en fiskespade for å sikre jevn bruning og sprøhet. Fortsett å steke til skinnet er gyllent og fisken er nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter; snu forsiktig fisken og stek videre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 1 minutt til.
- 66. Fordel limebuljong og fisk i grunne boller. Strø over sitrussegmenter, korianderblader, mynte og basilikum, og drypp med olivenolje. Krydre med havsalt.
- 77. FORHÅNDSLAG: Buljongen kan lages én dag i forveien (uten å tilsette limesaft). Dekk til og avkjøl. La den komme til romtemperatur og tilsett limesaft rett før servering.