Hello Fresh Mobile Banner
Edamame-fritert ris

Edamame-fritert ris

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel edamame fried rice. Perfekt som hovedrett eller rask middag. Enkelt, sunt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Olivenolje spray til steking
  • 2. 2 egg, pisket
  • 3. 2 spiseskjeer lett olivenolje, delt
  • 4. 225 gram shiitakesopp, tynne skiver
  • 5. 1 rød paprika, fjernet frø og hakket
  • 6. 4 kopper broccolibuketter
  • 7. 115 gram grønnkål, hakket (ca. 2 kopper)
  • 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1 2-tommers fersk ingefær, finhakket (ca. 2 spiseskjeer)
  • 10. 1 kopp ukokt kortkornet brunt ris, kokt etter pakkens anvisninger
  • 11. 1 1/2 kopper frossen, skrellet edamame, tint
  • 12. 3 spiseskjeer soyasaus med redusert saltinnhold
  • 13. 2 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Fjern fra varmen og spray med kokespray. Sett pannen tilbake på komfyren og tilsett eggene, vipp pannen slik at egget fordeler seg i et tynt lag. Kok i 30 sekunder, løsne de indre kantene av egget med en slikkepott. Vend forsiktig egget over og kok i 10 til 15 sekunder. Overfør egget til et skjærebrett. Varm opp den samme pannen på middels varme. Tilsett halvparten av oljen. Ha i sopp, paprika, brokkoli og grønnkål. Kok i 4 til 5 minutter, vend ofte, til grønnsakene er myke. Tilsett hvitløk og ingefær. Kok i 1 minutt, til det begynner å dufte. Øk varmen til høy. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen og tilsett resten av olivenoljen og risen. Kok i 1 til 2 minutter, vend risen med en metallslikkepott og skrap opp eventuelle brente biter fra pannen. Tilsett edamame og soyasaus, og fjern fra varmen. Rør et par ganger for å blande inn soyasausen. Skjær egget i tynne skiver. Topp risblandingen med egg og vårløk, og server.
  2. 22. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Fjern fra varmen og spray med kokespray. Sett pannen tilbake på komfyren og tilsett eggene, vipp pannen slik at egget fordeler seg i et tynt lag. Kok i 30 sekunder, løsne de indre kantene av egget med en slikkepott. Vend forsiktig egget over og kok i 10 til 15 sekunder. Overfør egget til et skjærebrett.
  3. 33. Varm opp den samme pannen på middels varme. Tilsett halvparten av oljen. Ha i sopp, paprika, brokkoli og grønnkål. Kok i 4 til 5 minutter, vend ofte, til grønnsakene er myke. Tilsett hvitløk og ingefær. Kok i 1 minutt, til det begynner å dufte.
  4. 44. Øk varmen til høy. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen og tilsett resten av olivenoljen og risen. Kok i 1 til 2 minutter, vend risen med en metallslikkepott og skrap opp eventuelle brente biter fra pannen. Tilsett edamame og soyasaus, og fjern fra varmen. Rør et par ganger for å blande inn soyasausen.
  5. 55. Skjær egget i tynne skiver. Topp risblandingen med egg og vårløk, og server.