Edamame-fritert ris
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel edamame fried rice. Perfekt som hovedrett eller rask middag. Enkelt, sunt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Olivenolje spray til steking
- 2. 2 egg, pisket
- 3. 2 spiseskjeer lett olivenolje, delt
- 4. 225 gram shiitakesopp, tynne skiver
- 5. 1 rød paprika, fjernet frø og hakket
- 6. 4 kopper broccolibuketter
- 7. 115 gram grønnkål, hakket (ca. 2 kopper)
- 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 1 2-tommers fersk ingefær, finhakket (ca. 2 spiseskjeer)
- 10. 1 kopp ukokt kortkornet brunt ris, kokt etter pakkens anvisninger
- 11. 1 1/2 kopper frossen, skrellet edamame, tint
- 12. 3 spiseskjeer soyasaus med redusert saltinnhold
- 13. 2 vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Fjern fra varmen og spray med kokespray. Sett pannen tilbake på komfyren og tilsett eggene, vipp pannen slik at egget fordeler seg i et tynt lag. Kok i 30 sekunder, løsne de indre kantene av egget med en slikkepott. Vend forsiktig egget over og kok i 10 til 15 sekunder. Overfør egget til et skjærebrett. Varm opp den samme pannen på middels varme. Tilsett halvparten av oljen. Ha i sopp, paprika, brokkoli og grønnkål. Kok i 4 til 5 minutter, vend ofte, til grønnsakene er myke. Tilsett hvitløk og ingefær. Kok i 1 minutt, til det begynner å dufte. Øk varmen til høy. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen og tilsett resten av olivenoljen og risen. Kok i 1 til 2 minutter, vend risen med en metallslikkepott og skrap opp eventuelle brente biter fra pannen. Tilsett edamame og soyasaus, og fjern fra varmen. Rør et par ganger for å blande inn soyasausen. Skjær egget i tynne skiver. Topp risblandingen med egg og vårløk, og server.
- 22. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Fjern fra varmen og spray med kokespray. Sett pannen tilbake på komfyren og tilsett eggene, vipp pannen slik at egget fordeler seg i et tynt lag. Kok i 30 sekunder, løsne de indre kantene av egget med en slikkepott. Vend forsiktig egget over og kok i 10 til 15 sekunder. Overfør egget til et skjærebrett.
- 33. Varm opp den samme pannen på middels varme. Tilsett halvparten av oljen. Ha i sopp, paprika, brokkoli og grønnkål. Kok i 4 til 5 minutter, vend ofte, til grønnsakene er myke. Tilsett hvitløk og ingefær. Kok i 1 minutt, til det begynner å dufte.
- 44. Øk varmen til høy. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen og tilsett resten av olivenoljen og risen. Kok i 1 til 2 minutter, vend risen med en metallslikkepott og skrap opp eventuelle brente biter fra pannen. Tilsett edamame og soyasaus, og fjern fra varmen. Rør et par ganger for å blande inn soyasausen.
- 55. Skjær egget i tynne skiver. Topp risblandingen med egg og vårløk, og server.