Hello Fresh Mobile Banner
Sopp- og byggrisotto

Sopp- og byggrisotto

Lær hvordan du lager en kremet og næringsrik mushroom barley risotto. Perfekt for en mettende hovedrett med jordaktige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 2. 2 teskjeer smør
  • 3. 1 kopp finhakket løk
  • 4. 1 kopp perlebyg
  • 5. 2 teskjeer hakket fersk timian eller ¾ teskje tørket
  • 6. 1 laurbærblad
  • 7. 2 teskjeer olivenolje
  • 8. 450 gram assorterte friske sopp (som østerssopp, portobello og shiitake uten stilk), skivet
  • 9. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp kyllingkraft i en stor, tykkbunnet kjele. Ta kjelen av varmen, dekk til og sett til side. Smelt 2 teskjeer smør i en stor non-stick panne på lav varme. Tilsett løk og surr til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett bygg, timian, laurbærblad og 2 kopper varm kyllingkraft; la blandingen koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til mesteparten av kraften er absorbert, og rør ofte, ca. 5 minutter. Tilsett resten av kraften, ½ kopp om gangen, og la kraften bli absorbert før du tilsetter mer, mens du rører hyppig til bygg er mørt, ca. 50 minutter. I mellomtiden, varm opp olje i en annen stor non-stick panne på høy varme. Tilsett sopp og stek til den begynner å bli brun, ca. 3 minutter. Rør inn hvitløk. Skru ned varmen til middels, dekk til og kok til soppen er mør, og rør av og til, ca. 3 minutter. Bland inn persille og byggblandingen. Krydre med salt og pepper. Fordel risottoen i boller og server umiddelbart.