Brun ris og svart bønnegryte

Brun ris og svart bønnegryte

oppskrift på en smakfull og næringsrik brun ris og svart bønnegrateng, perfekt for en mettende hovedrett. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp brunt ris
  • 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/3 kopp hakket løk
  • 1 middels stor zucchini, tynne skiver
  • 2 kokte, skinn- og benfrie kyllingbryst, hakket
  • 1/2 kopp skivede sopp
  • 1/2 teskje spisskummen
  • salt etter smak
  • malt cayennepepper etter smak
  • 1 (15 unse) boks svarte bønner, drenert
  • 1 (4 unse) boks hakkede grønne chili, drenert
  • 1/3 kopp revet gulrot
  • 2 kopper revet sveitserost

Fremgangsmåte

  1. 1Bland risen og grønnsaksbuljong i en kjele, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 45 minutter, eller til risen er mør.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en stor ildfast form lett.
  3. 3Varm olivenoljen i en stekepanne over middels varme, og stek løken til den er myk. Bland inn zucchini, kylling og sopp. Krydre med spisskummen, salt og cayennepepper. Stek og rør til zucchini er lett brunet og kyllingen er gjennomvarmet.
  4. 4I en stor bolle, bland den kokte risen, løken, zucchini, kyllingen, soppen, bønnene, chilibipsene, gulrøttene og halvparten av sveitserosten. Overfør blandingen til den forberedte ildfaste formen, og strø resten av osten over.
  5. 5Dekk formen løst med aluminiumsfolie, og stek i 30 minutter i den forvarmede ovnen. Fjern folien, og fortsett å steke i 10 minutter, eller til retten er boblende og lett brunet.