Paccheri-pasta med brasede kyllingbiter og safransaus

Paccheri-pasta med brasede kyllingbiter og safransaus

Oppdag en deilig oppskrift på paccheri pasta med saftig braisert kylling og kremet safransaus. Perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 1/2 til 2 3/4 pund kyllinglår med skinn og bein
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper hakket hvit løk
  • 6 hvitløksfedd, skrelte, knuste
  • 2 kopper tørr hvitvin
  • 1 teskje safrantråder, knuste
  • 2 kopper (eller mer) lavsalt kyllingkraft
  • 1 pund paccheri (gigant rigatoni) eller vanlig rigatoni
  • 1 kopp tung kremfløte
  • 2 spiseskjeer (eller mer) fersk sitronsaft
  • 2/3 kopp hakket fersk basilikum
  • Informasjon om ingredienser: Paccheri finnes hos markethallfoods.com.

Fremgangsmåte

  1. 1Strø kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og kok til den er gyllen, ca. 7 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett løk og hvitløk i stekepannens fett; sautér til løken er lett myk, 7 til 8 minutter. Tilsett vin og safran i pannen; kok opp. Fortsett å koke til væsken er tyknet og redusert til mindre enn halvparten, ca. 8 minutter. Tilsett 2 kopper kyllingkraft i pannen. Legg kyllingen tilbake i pannen; kok opp. Skru ned varmen til lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til kyllingen er veldig mør, (juster varmen for å unngå at det koker over, og snu kyllingen etter 30 minutter), totalt ca. 1 time. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle. Sett til side pannen med saften. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast det. Riv kyllingkjøttet i bittestore biter; legg det i en middels stor bolle og sett til side. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, rør av og til. Sil av vannet; ha pastaen tilbake i kjelen. I mellomtiden, skje av fettet fra saften i pannen og kast det. Tilsett fløte i saften i pannen og kok opp til sausen er redusert til 2 1/2 kopper og er tykk nok til å dekke en skje, ca. 10 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer sitronsaft, og tilsett deretter kyllingbitene. Rør over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett mer kraft i 1/4 kopper om gangen for å tynne ut sausen etter behov, og mer sitronsaft i teskjeer etter ønske, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Bland kyllingbiter og pasta i kjelen og vend godt slik at det dekkes. Rør inn basilikum. Overfør pastaen til tallerkener.
  2. 2Strø kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og kok til den er gyllen, ca. 7 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett løk og hvitløk i stekepannens fett; sautér til løken er lett myk, 7 til 8 minutter. Tilsett vin og safran i pannen; kok opp. Fortsett å koke til væsken er tyknet og redusert til mindre enn halvparten, ca. 8 minutter. Tilsett 2 kopper kyllingkraft i pannen. Legg kyllingen tilbake i pannen; kok opp. Skru ned varmen til lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til kyllingen er veldig mør, (juster varmen for å unngå at det koker over, og snu kyllingen etter 30 minutter), totalt ca. 1 time. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle.
  3. 3Sett til side pannen med saften. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast det. Riv kyllingkjøttet i bittestore biter; legg det i en middels stor bolle og sett til side.
  4. 4Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, rør av og til. Sil av vannet; ha pastaen tilbake i kjelen.
  5. 5I mellomtiden, skje av fettet fra saften i pannen og kast det. Tilsett fløte i saften i pannen og kok opp til sausen er redusert til 2 1/2 kopper og er tykk nok til å dekke en skje, ca. 10 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer sitronsaft, og tilsett deretter kyllingbitene. Rør over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett mer kraft i 1/4 kopper om gangen for å tynne ut sausen etter behov, og mer sitronsaft i teskjeer etter ønske, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Bland kyllingbiter og pasta i kjelen og vend godt slik at det dekkes. Rør inn basilikum. Overfør pastaen til tallerkener.
  6. 6Hva man bør drikke: Server en floral, fruktig hvitvin, som Montinore Estate 2008 "Almost Dry" Riesling (Oregon, 12 dollar).
  7. 7Server en floral, fruktig hvitvin, som Montinore Estate 2008 "Almost Dry" Riesling (Oregon, 12 dollar).