
Paccheri-pasta med brasede kyllingbiter og safransaus
Oppdag en deilig oppskrift på paccheri pasta med saftig braisert kylling og kremet safransaus. Perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 1/2 til 2 3/4 pund kyllinglår med skinn og bein
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper hakket hvit løk
- 6 hvitløksfedd, skrelte, knuste
- 2 kopper tørr hvitvin
- 1 teskje safrantråder, knuste
- 2 kopper (eller mer) lavsalt kyllingkraft
- 1 pund paccheri (gigant rigatoni) eller vanlig rigatoni
- 1 kopp tung kremfløte
- 2 spiseskjeer (eller mer) fersk sitronsaft
- 2/3 kopp hakket fersk basilikum
- Informasjon om ingredienser: Paccheri finnes hos markethallfoods.com.
Fremgangsmåte
- 1Strø kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og kok til den er gyllen, ca. 7 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett løk og hvitløk i stekepannens fett; sautér til løken er lett myk, 7 til 8 minutter. Tilsett vin og safran i pannen; kok opp. Fortsett å koke til væsken er tyknet og redusert til mindre enn halvparten, ca. 8 minutter. Tilsett 2 kopper kyllingkraft i pannen. Legg kyllingen tilbake i pannen; kok opp. Skru ned varmen til lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til kyllingen er veldig mør, (juster varmen for å unngå at det koker over, og snu kyllingen etter 30 minutter), totalt ca. 1 time. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle. Sett til side pannen med saften. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast det. Riv kyllingkjøttet i bittestore biter; legg det i en middels stor bolle og sett til side. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, rør av og til. Sil av vannet; ha pastaen tilbake i kjelen. I mellomtiden, skje av fettet fra saften i pannen og kast det. Tilsett fløte i saften i pannen og kok opp til sausen er redusert til 2 1/2 kopper og er tykk nok til å dekke en skje, ca. 10 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer sitronsaft, og tilsett deretter kyllingbitene. Rør over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett mer kraft i 1/4 kopper om gangen for å tynne ut sausen etter behov, og mer sitronsaft i teskjeer etter ønske, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Bland kyllingbiter og pasta i kjelen og vend godt slik at det dekkes. Rør inn basilikum. Overfør pastaen til tallerkener.
- 2Strø kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og kok til den er gyllen, ca. 7 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett løk og hvitløk i stekepannens fett; sautér til løken er lett myk, 7 til 8 minutter. Tilsett vin og safran i pannen; kok opp. Fortsett å koke til væsken er tyknet og redusert til mindre enn halvparten, ca. 8 minutter. Tilsett 2 kopper kyllingkraft i pannen. Legg kyllingen tilbake i pannen; kok opp. Skru ned varmen til lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til kyllingen er veldig mør, (juster varmen for å unngå at det koker over, og snu kyllingen etter 30 minutter), totalt ca. 1 time. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle.
- 3Sett til side pannen med saften. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast det. Riv kyllingkjøttet i bittestore biter; legg det i en middels stor bolle og sett til side.
- 4Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, rør av og til. Sil av vannet; ha pastaen tilbake i kjelen.
- 5I mellomtiden, skje av fettet fra saften i pannen og kast det. Tilsett fløte i saften i pannen og kok opp til sausen er redusert til 2 1/2 kopper og er tykk nok til å dekke en skje, ca. 10 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer sitronsaft, og tilsett deretter kyllingbitene. Rør over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett mer kraft i 1/4 kopper om gangen for å tynne ut sausen etter behov, og mer sitronsaft i teskjeer etter ønske, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Bland kyllingbiter og pasta i kjelen og vend godt slik at det dekkes. Rør inn basilikum. Overfør pastaen til tallerkener.
- 6Hva man bør drikke: Server en floral, fruktig hvitvin, som Montinore Estate 2008 "Almost Dry" Riesling (Oregon, 12 dollar).
- 7Server en floral, fruktig hvitvin, som Montinore Estate 2008 "Almost Dry" Riesling (Oregon, 12 dollar).