
Elk Chili
lær hvordan du lager en smakfull elk chili med vår enkle oppskrift. perfekt for kalde vinterdager, server med tilbehør og nyt en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kjøtt av elg, malt
- 2 store gule løk, hakket
- 2 bokser (10 unser) tomatsaus
- 1 boks (14,5 unser) italiensk-inspirerte hermetiske tomater
- 1 boks (15 unser) kidneybønner, avrent
- 1 boks (4 unser) hakkede grønne chili (valgfritt)
- 1 1/2 ss chilipulver
- 1 1/2 ts malt spisskummen
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts salt
- 1 ts svart pepper
- 1/2 kopp brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1I en stor, dyp stekepanne over middels varme, kok opp det finhakkede elgkjøttet med løken til det er jevnt brunt. Sil av overflødig fett.
- 2Hell tomatsausen, hermetiske tomater, kidneybønner og grønne chili i pannen med kjøttet, og rør for å blande. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt, pepper, oregano og brunt sukker. Dekk til, og la det småkoke på lav varme i minst én time.




