Hello Fresh Mobile Banner
Tomatsaus

Tomatsaus

Lær hvordan du lager en deilig tomatsaus fra bunnen av. Perfekt til pasta, kjøtt eller som base for andre retter. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1, 25 dl hele San Marzano-tomater, pluss væsken fra boksen
  • 1/2 kopp hakket gul løk
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
  • 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 3 kopper hakkede San Marzano-tomater

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en stavmikser
  2. 2Bland hele tomatene, løk, olivenolje, 4 fedd hvitløk, basilikum, oregano, salt og pepper i en 2-gallon beholder eller stor kjele, og kjør med en stavmikser til det er jevnt.
  3. 3Varm opp en stor stekepanne på høy varme til den begynner å ryke. Skru ned varmen til middels, tilsett rapsolje og de resterende 4 fedd hvitløk, og stek raskt. Tilsett de hakkede tomatene og stek i 1 til 2 minutter. Tilsett den moste tomatsausen og la det småkoke. Kok i 15 minutter, og fjern deretter fra varmen. Når du er klar til å servere, varm opp igjen til det småkoker.