
Tomatsaus
Lær hvordan du lager en deilig tomatsaus fra bunnen av. Perfekt til pasta, kjøtt eller som base for andre retter. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 25 dl hele San Marzano-tomater, pluss væsken fra boksen
- 1/2 kopp hakket gul løk
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 8 fedd hvitløk
- 2 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
- 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- 1 spiseskje kosher-salt
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 3 kopper hakkede San Marzano-tomater
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en stavmikser
- 2Bland hele tomatene, løk, olivenolje, 4 fedd hvitløk, basilikum, oregano, salt og pepper i en 2-gallon beholder eller stor kjele, og kjør med en stavmikser til det er jevnt.
- 3Varm opp en stor stekepanne på høy varme til den begynner å ryke. Skru ned varmen til middels, tilsett rapsolje og de resterende 4 fedd hvitløk, og stek raskt. Tilsett de hakkede tomatene og stek i 1 til 2 minutter. Tilsett den moste tomatsausen og la det småkoke. Kok i 15 minutter, og fjern deretter fra varmen. Når du er klar til å servere, varm opp igjen til det småkoker.