Vegetariske tacos

Vegetariske tacos

Lær hvordan du lager deilige veggie tacos med ferske grønnsaker og smakfulle krydder. Perfekt for en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 liten aubergine, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1 1/2 teskje grovt salt
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 3/4 kopp hakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp hakket rød paprika
  • 1 boks (28 gram) tomater
  • 3/4 pund plommetomater, skåret i 1-tommers terninger
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1 1/2 teskje spisskummen
  • Salt og pepper, etter smak
  • 1/4 kopp hakket persille
  • 1/2 kopp hermetiske mørkerøde kidneybønner, drenert
  • 1/2 kopp hermetiske kikerter, drenert
  • 8 harde mais-tacobrød
  • 2 kopper finstrimlet isbergsalat
  • 1 kopp hakket rød løk
  • 4 modne plommetomater, hakket
  • 8 unser rømme
  • 8 unser revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser auberginen i en sil og strø over salt. La den stå i 1 time. Tørk den forsiktig med papirhåndklær. I mellomtiden varmer du opp 4 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett auberginen og stek den under omrøring til den nesten er mør, og tilsett mer olje om nødvendig. Overfør den til en ildfast form.
  2. 2Varm opp resten av oljen i den samme stekepannen over lav varme; la løk, hvitløk og rød paprika koke i 10 minutter, og tilsett deretter i formen. Sett formen over lav varme og tilsett ingrediensene opp til persillen. Kok uten lokk, og rør om ofte, i 30 minutter.
  3. 3Rør inn kidneybønner og kikerter; kok i 15 minutter. Skinnet på auberginen skal være mykt. Juster krydderet etter smak.
  4. 4Forbered tacosen: Plasser 1/4 kopp av de kokte grønnsakene i hver tacoskall. Topp med litt revet salat og 1 spiseskje av løk og tomater hver. Legg en klatt rømme på toppen og dryss over ost. Server umiddelbart.