
Vegetariske tacos
Lær hvordan du lager deilige veggie tacos med ferske grønnsaker og smakfulle krydder. Perfekt for en rask og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten aubergine, skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 1/2 teskje grovt salt
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp hakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp hakket rød paprika
- 1 boks (28 gram) tomater
- 3/4 pund plommetomater, skåret i 1-tommers terninger
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 1/2 teskje spisskummen
- Salt og pepper, etter smak
- 1/4 kopp hakket persille
- 1/2 kopp hermetiske mørkerøde kidneybønner, drenert
- 1/2 kopp hermetiske kikerter, drenert
- 8 harde mais-tacobrød
- 2 kopper finstrimlet isbergsalat
- 1 kopp hakket rød løk
- 4 modne plommetomater, hakket
- 8 unser rømme
- 8 unser revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1Plasser auberginen i en sil og strø over salt. La den stå i 1 time. Tørk den forsiktig med papirhåndklær. I mellomtiden varmer du opp 4 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett auberginen og stek den under omrøring til den nesten er mør, og tilsett mer olje om nødvendig. Overfør den til en ildfast form.
- 2Varm opp resten av oljen i den samme stekepannen over lav varme; la løk, hvitløk og rød paprika koke i 10 minutter, og tilsett deretter i formen. Sett formen over lav varme og tilsett ingrediensene opp til persillen. Kok uten lokk, og rør om ofte, i 30 minutter.
- 3Rør inn kidneybønner og kikerter; kok i 15 minutter. Skinnet på auberginen skal være mykt. Juster krydderet etter smak.
- 4Forbered tacosen: Plasser 1/4 kopp av de kokte grønnsakene i hver tacoskall. Topp med litt revet salat og 1 spiseskje av løk og tomater hver. Legg en klatt rømme på toppen og dryss over ost. Server umiddelbart.