Svinefilet med Dijon- og Marsalasaus

Svinefilet med Dijon- og Marsalasaus

Oppdag hvordan du lager saftig svinefilet med en rik dijon marsala-saus. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer dine gjester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 svinefileter
  • 4 ss Dijon-sennep
  • 1 ss olje
  • 2 ss smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp Marsala-vin
  • 1 ss Dijon-sennep
  • 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Gni svinefiletene godt inn med sennep. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg svinefiletene i pannen, og brun kjøttet. Vend dem slik at de blir jevnt brune. Overfør kjøttet til den forberedte ildfaste formen.
  3. 3Stek i forvarmet ovn i 20 minutter. Vend kjøttet, og fortsett å steke i ytterligere 20 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur er oppnådd.
  4. 4I mellomtiden smelter du smør i den samme pannen over middels varme. La sjalottløk koke i smøret til de er myke. Rør inn Marsala, sennep og fløte, og la det koke til væsken har redusert til halvparten.
  5. 5Skjær svinefileten i skiver, og legg dem på et serveringsfat. Øs sausen over kjøttet, og server.