
Svinefilet med Dijon- og Marsalasaus
Oppdag hvordan du lager saftig svinefilet med en rik dijon marsala-saus. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer dine gjester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 svinefileter
- 4 ss Dijon-sennep
- 1 ss olje
- 2 ss smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 kopp Marsala-vin
- 1 ss Dijon-sennep
- 1 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Gni svinefiletene godt inn med sennep. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg svinefiletene i pannen, og brun kjøttet. Vend dem slik at de blir jevnt brune. Overfør kjøttet til den forberedte ildfaste formen.
- 3Stek i forvarmet ovn i 20 minutter. Vend kjøttet, og fortsett å steke i ytterligere 20 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur er oppnådd.
- 4I mellomtiden smelter du smør i den samme pannen over middels varme. La sjalottløk koke i smøret til de er myke. Rør inn Marsala, sennep og fløte, og la det koke til væsken har redusert til halvparten.
- 5Skjær svinefileten i skiver, og legg dem på et serveringsfat. Øs sausen over kjøttet, og server.