
Potet- og makaroni-gratin
oppskrift på potet- og makaroni gratin. en kremet og smakfull rett som passer perfekt til hele familien. enkel å lage og perfekt for en hyggelig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stk. 340 g russetpotet, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter (ca. 2 kopper)
- 227 g liten elbow-makaroni
- 2 ss (1/4 pinne) smør
- 450 g løk (ca. 3 mellomstore), skivet
- 3/4 kopp kremfløte
- 3/4 kopp melk (ikke bruk lett- eller fettfri melk)
- 1 1/2 kopper revet sveitsisk ost (ca. 170 g)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 20 x 20 x 5 cm. Kok potet i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre poteten til en stor bolle. Tilsett makaroni i samme kjele med kokende vann; kok til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i. Sil av makaroni. Tilsett den i bollen med potet.
- 2I mellomtiden, smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett skivet løk og sautér til den er myk og brun, rør ofte, ca. 15 minutter.
- 3Tilsett løk, fløte, melk og ost i potetblandingen og bland godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell over i den forberedte formen. Stek til det er gjennomvarmt og osten har smeltet, ca. 20 minutter. La det avkjøle i 5 minutter før servering.
- 4Forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 20 x 20 x 5 cm. Kok potet i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre poteten til en stor bolle. Tilsett makaroni i samme kjele med kokende vann; kok til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i. Sil av makaroni. Tilsett den i bollen med potet.
- 5I mellomtiden, smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett skivet løk og sautér til den er myk og brun, rør ofte, ca. 15 minutter.
- 6Tilsett løk, fløte, melk og ost i potetblandingen og bland godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell over i den forberedte formen. Stek til det er gjennomvarmt og osten har smeltet, ca. 20 minutter. La det avkjøle i 5 minutter før servering



