Soul Burger

Soul Burger

oppskrift på soul burger - en smakfull og enkel burger med krydret kjøtt og deilige tilbehør. perfekt for en rask lunch eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 3 stilker selleri, små terninger
  • 3. 1 paprika, små terninger
  • 4. 1/2 middels løk, små terninger
  • 5. 1,13 kg fersk karbonadedeig av svin (svinekjøtt fra skulder anbefales)
  • 6. 2 spiseskjeer din favoritt BBQ-saus, pluss mer til servering
  • 7. 1 spiseskje hot sauce, for eksempel Tabasco
  • 8. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 9. 3 teskjeer kosher salt
  • 10. 2 teskjeer hvitløkspulver
  • 11. 2 teskjeer løkpulver
  • 12. 2 teskjeer paprika
  • 13. 2 teskjeer malt svart pepper
  • 14. Vegetabilsk olje til steking
  • 15. 1 løk, juliennet
  • 16. 1 kopp kulturmelk
  • 17. 1 kopp hvetemel
  • 18. 1/4 kopp maismel
  • 19. 4 spiseskjeer Cajun-krydder
  • 20. 3 1/2 kopper revet grønnkål
  • 21. 1/2 kopp revet lilla kål
  • 22. 1/4 kopp revet gulrot
  • 23. 3 spiseskjeer ferdigkjøpt coleslaw-dressing
  • 24. 5 maisbrød, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en grill eller røykovn; en frityrgryte.
  2. 22. Til burgerne: Forbered en grill på middels høy varme eller en røykovn på 110 grader Celsius.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett selleri, paprika og løk, og stek til de er gjennomsiktige og myke. Sett til side for å avkjøle helt.
  4. 44. Mens grønnsakene avkjøler, legg det malte svinekjøttet i en stor bolle. Tilsett de stekte grønnsakene, BBQ-saus, hot saus, Worcestershire-saus, salt, hvitløkspulver, løkpulver, paprika og svart pepper. Bland godt med hendene til alt er jevnt fordelt. Form kjøttet til fem burgere på 225 gram hver.
  5. 55. Grill eller røyk burgerne til den indre temperaturen på et hurtigtermometer viser 74 grader Celsius, ca. 4 minutter på hver side på grillen og 50 minutter i røykovnen.
  6. 66. Til de frityrstekte løkene: Varm opp frityrgryten med vegetabilsk olje.
  7. 77. La de julienne-skårne løkene ligge i en bolle med kulturmelk i 5 minutter. Bland mel, maismel og cajunkrydder i en flat skål. Ta løken opp av kulturmelken (og la overflødig dryppe av) og vend den i krydret mel. Stek i porsjoner i den varme oljen til de er sprø, ca. 2 minutter. Sett til side.
  8. 88. Til coleslaw: Bland grønnkål, rødkål, gulrøtter og coleslaw-dressing i en stor bolle, og vend godt slik at det blir jevnt dekket.
  9. 99. For å montere: Legg litt coleslaw i bunnen av hver bolle. Topp med en burger, litt BBQ-saus og de frityrstekte løkene. Legg på bolletoppene og nyt.