
Spinning Chick-can Vesuvio
Lær hvordan du lager den deilige spinnin' chick-can vesuvio med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 hele kyllinger, hver på 2 ½ til 3 pund
- 2. Olivenolje
- 3. 1 spiseskje granulerte havsalt, pluss mer til krydring
- 4. 1 spiseskje nykvernet svart pepper, pluss mer til krydring
- 5. 4 spiseskjeer finhakkede ferske oregano-blader, pluss kvister til pynt
- 6. 4 spiseskjeer finhakkede ferske persilleblader, pluss mer til pynt
- 7. 24 hvitløksfedd, delt (9 finhakket, 15 hele)
- 8. 3 sitroner (2 med skall, 1 delt i to)
- 9. 3 bokser á 340 gram øl
- 10. 340 gram kyllingkraft, delt
- 11. 1 flaske tørr hvitvin, delt
- 12. 3 sjalottløk
- 13. 900 gram baby portobellospillinger
- 14. 1 ½ kopper erter
- 15. ½ kopp finrevet fersk Romano-ost, til pynt
- 16. Sitronzest, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen til 175 grader Celsius.
- 22. Til kyllingen: Trim overflødig skinn fra kyllingene og skyll innsiden og utsiden under kaldt rennende vann. Tørk godt med papirhåndklær. Gni kyllingene inn med olivenolje for å hjelpe krydderet å feste seg. I en liten bolle, bland sammen havsalt, svart pepper, oregano, hakket persille, 9 finhakkede hvitløksfedd og revet skall av 2 sitroner. Bland godt og gni krydderblandingen inn i kyllingene.
- 33. Fjern ølen fra boksene og sett til side. Skyll ut boksene og hell 30 ml olivenolje, 60 ml kyllingkraft og 60 ml hvitvin i hver boks. Press saften av den halve sitronen og tilsett 4 finhakkede hvitløksfedd i hver boks. Strø igjen krydderblandingen over toppen av boksene. Sett ølboksene inn i kyllingene og plasser dem oppreist på grillen. Stek kyllingene til den indre temperaturen når 75 grader Celsius, ca. 1 time.
- 44. Til grønnsakene: Skjær sjalottløk og sopp i skiver og ha i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Forvarm en grillpanne og legg i soppblandtingen. Stek til grillmerker vises og teksturen blir litt mykere. Når den er ferdig, overfør blandingen til et stort stykke aluminiumsfolie. Tilsett 3 finhakkede hvitløksfedd, saften av den resterende halve sitronen, erter, 30 ml olivenolje, 30 ml kyllingkraft og 30 ml hvitvin.
- 55. Pakk forsiktig inn blandingen i folien for å lukke den, og legg den på grillen i ca. 15 minutter.
- 66. Når kyllingene er gjennomstekte, fjern dem fra grillen og la dem hvile på et skjærebrett i 10 minutter.
- 77. Fjern boksene fra kyllingene, og pakk kyllingene inn i folie med brystet ned. Hell innholdet fra boksene i en liten kjele og varm opp på den varme grillen. La det småkoke til sausen er redusert til halvparten.
- 88. Skjær opp kyllingen med kyllingkuttere og legg en halv kylling på hver tallerken. Fjern grønnsakene fra folien og fordel dem jevnt på tallerkenene. Hell den reduserte sausen over kyllingen og grønnsakene, og dryss lett med Romano-ost. Pynt med oregano-kvister, hakket persille og sitrontvister.