
Svine- og hominigrøtgryte
oppskrift på pork and hominy stew, en smakfull og mettende gryte med svinekjøtt og hominy, perfekt for en varm høstkveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss chili pulver pluss 2 ts chili pulver
- 2. 1 ts salt
- 3. 1/2 ts malt svart pepper
- 4. 1,1 kg benfri svinekam, skåret i 6 cm store biter, eller benfri country pork spareribs, skåret i 5 cm biter
- 5. 3 skiver bacon, hakket
- 6. 1 stor løk, tynne skiver
- 7. 1 kopp hakket røkt skinke
- 8. 1 middels stor gulrot, skrelt og hakket
- 9. 6 store hvitløksfedd, hakket
- 10. 2 poblano-chili, *fjernet frøene, skåret i 5 x 0,6 cm strimler
- 11. 2 kopper drenert hermetisk hominy (fra to 425 g bokser)
- 12. 1 kopp hermetiske hakkede tomater i juice
- 13. 1 kopp øl
- 14. 1 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 15. 1 ts tørket marjoram
- 16. 1/4 kopp hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Bland 1 spiseskje chilipulver, salt og pepper i en bolle. Gni krydderblandingen godt inn i svinekjøttet. Stek bacon i en stor, tykk gryte over middels varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Overfør baconen til papirhåndklær for å renne av. Arbeid i porsjoner, tilsett svinekjøttet i fettet i gryten og stek til det er brunt på alle sider, ca. 10 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv for å overføre svinekjøttet til en bolle. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk, skinke, gulrot og hvitløk i gryten; dekk til og kok i 5 minutter, rør av og til og skrap opp brune biper. Tilsett chili; rør i 1 minutt. Rør inn hominy, tomater med saft, øl, buljong, marjoram, svinekjøtt og de resterende 2 teskjeene chilipulver, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er veldig mørt, ca. 1 time. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar baconen i kjøleskapet. La gryten avkjøles litt. La den stå uten lokk til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet.) La gryten småkoke uten lokk til væsken er litt redusert og har tyknet, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Strø over den reserverte baconen og koriander. Disse friske grønne chiliene, ofte kalt pasillas, er tilgjengelige i latinamerikanske markeder og også i noen supermarkeder.
- 22. Bland 1 spiseskje chilipulver, salt og pepper i en bolle. Gni krydderblandingen godt inn i svinekjøttet. Stek bacon i en stor, tykk gryte over middels varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Overfør baconen til papirhåndklær for å renne av. Arbeid i porsjoner, tilsett svinekjøttet i fettet i gryten og stek til det er brunt på alle sider, ca. 10 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv for å overføre svinekjøttet til en bolle.
- 33. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk, skinke, gulrot og hvitløk i gryten; dekk til og kok i 5 minutter, rør av og til og skrap opp brune biper. Tilsett chili; rør i 1 minutt. Rør inn hominy, tomater med saft, øl, buljong, marjoram, svinekjøtt og de resterende 2 teskjeene chilipulver, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er veldig mørt, ca. 1 time. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar baconen i kjøleskapet. La gryten avkjøles litt. La den stå uten lokk til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 44. La gryten småkoke uten lokk til væsken er litt redusert og har tyknet, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Strø over den reserverte baconen og koriander.
- 55. Disse friske grønne chiliene, ofte kalt pasillas, er tilgjengelige i latinamerikanske markeder og også i noen supermarkeder.
- 66. Disse friske grønne chiliene, ofte kalt pasillas, er tilgjengelige i latinamerikanske markeder og også i noen supermarkeder.