Italiensk pølse- og tortellinisuppe
Lær hvordan du lager en deilig italiensk pølse og tortellini suppe. En varmende og smakfull rett perfekt for kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund søt italiensk pølse eller chorizo, uten svor
- 2. 1 kopp hakket løk
- 3. 2 store hvitløksfedd, skivet
- 4. 5 kopper storfekraft eller hermetisk buljong
- 5. 2 kopper hakkede tomater (ca. 340 gram)
- 6. 1 boks på 8 unser tomatsaus
- 7. 1 stor zucchini, skivet
- 8. 1 stor gulrot, tynne skiver
- 9. 1 middels stor grønn paprika, hakket
- 10. 1/2 kopp tørr rødvin
- 11. 2 ss tørket basilikum
- 12. 2 ss tørket oregano
- 13. 230–280 gram ferdigkjøpt fersk ostetortellini
- 14. Ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Stek italiensk pølse i en tung nederlandsk ovn på middels høy varme til den er gjennomstekt, og smuldre den med bakkanten av en skje, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør pølsen til en stor bolle. Hell av alt unntatt 1 spiseskje av fettet fra den nederlandske ovnen. Tilsett løk og hvitløk i ovnen og stek til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Returner pølsen til ovnen. Tilsett kraft, tomater, tomatsaus, squash, gulrot, paprika, vin, basilikum og oregano. La det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La det småkoke igjen før videre bruk.) Tilsett tortellini i suppen og kok til de er møre, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Strø over parmesan og server.
- 22. Stek italiensk pølse i en tung nederlandsk ovn på middels høy varme til den er gjennomstekt, og smuldre den med bakkanten av en skje, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør pølsen til en stor bolle. Hell av alt unntatt 1 spiseskje av fettet fra den nederlandske ovnen. Tilsett løk og hvitløk i ovnen og stek til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Returner pølsen til ovnen. Tilsett kraft, tomater, tomatsaus, squash, gulrot, paprika, vin, basilikum og oregano. La det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La det småkoke igjen før videre bruk.)
- 33. Tilsett tortellini i suppen og kok til de er møre, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Strø over parmesan og server.