Hello Fresh Mobile Banner
Spatchcock-kylling med anis og appelsin

Spatchcock-kylling med anis og appelsin

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull spatchcocked kalkun med anis og appelsin. Perfekt til høytiden eller helgemiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 teskjeer anisfrø
  • 2. 1/2 kopp kosher-salt
  • 3. 1/4 kopp finrevet appelsinskall, pluss 4 brede strimler appelsinskall
  • 4. 2 spiseskjeer mørkbrunt sukker
  • 5. 1 spiseskje grovhakket fersk rosmarin, kvisten settes til side
  • 6. 1 spiseskje ferske timianblader, kvistene settes til side
  • 7. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 8. 1 kalkun på 5–6 kg (nakk, innmat og ryggbein fjernet og satt til side)
  • 9. 2 mellomstore løk, i kvarter
  • 10. 4 store gulrøtter, skrelt og delt i to
  • 11. 4 selleristilker
  • 12. 3 hvitløkshoder, delt i to
  • 13. 1/2 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist anisskudd i en tørr liten stekepanne over middels varme, vend av og til, til det begynner å dufte, ca. 3 minutter. La avkjøle; finhakk i en krydderkvern eller en morter og pestle. (Alternativt kan du hakke det med en kniv.) Finhakk salt, revet skall, sukker, hakket rosmarin, timianblader, pepper og 4 teskjeer anisskudd i en matprosessor. Legg kalkunen med skinnsiden ned på et skjærebrett. Bruk en kniv til å skjære ned langs den lange, ovale benet i midten av brystet. Vend den med skinnsiden opp og trykk ned på brystbeinet for å flate den ut. Gni hele kalkunen inn med salt og krydderblanding; plasser kalkunen med skinnsiden opp på en rist inne i en langpanne med kant, og la den stå i kjøleskapet, uten dekke, i 6–18 timer. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Arranger løk, gulrøtter, selleri, hvitløk, samt timian- og rosmarinstilker i en stekepanne. Skyll kalkunen, tørk den godt, og legg den med skinnsiden opp oppå grønnsakene; la den hvile ved romtemperatur i 30 minutter. I mellomtiden, varm opp olje, appelsinskallstrimler og resten av anisskuddet i en liten kjele til oljen begynner å syde, ca. 2 minutter; la det avkjøle litt. Pensle kalkunen med olje, tilsett 1/2 kopp vann i pannen, og stek kalkunen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175°C (350°F) og fortsett å steke, pensle med olje hver 20. minutt, til skinnet er dypt gyllent og sprøtt, og en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 74°C (165°F), ca. 1 time til. Overfør kalkunen til et serveringsfat, dekk med folie, og la den hvile i minst 30 minutter før den skjæres opp.