
Bete- og mandarinsalat med tranebærdressing
Lær hvordan du lager en frisk beet and tangerine salad med en søt og syrlig tranebærdressing. Perfekt for sommer- og høstmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 ½-tommers runde rødbeter, toppene fjernet
- 2. 3 store mandariner (som Murcott)
- 3. 3 ss ekstra jomfrolivolje
- 4. 3 ss frossen tranebærjuice-konsentrat, tint
- 5. 1 ss bringebæreddik eller rødvinseddik
- 6. 1/3 kopp tynne skiver av rød løk
- 7. 1 stor bunt vannkarse, tykke stilker fjernet
Fremgangsmåte
- 11. Legg rødbeter i en dyp stor mikrobølgesikker bolle. Tilsett nok vann til å dekke til en dybde på 2,5 cm. Dekk med plastfolie og varm i mikrobølgeovnen på høy effekt til rødbetene er møre, ca. 15 minutter. I mellomtiden, riv finhakket nok av skallet fra mandariner til å måle 2 teskjeer. Kutt av toppen og bunnen av hver mandarin. Fjern alt skall og den hvite pithen, følg fruktens kontur. Skjær hver mandarin horisontalt i skiver på ca. 0,8 cm tykkelse, og fjern eventuelle frø. Visp sammen olje, tranebærjuicekoncentrat, eddik og den reserverte mandarin-skallet i en liten bolle for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper. Bland inn løk. Hold én rødbete under kaldt rennende vann og gni av skallet. Gjenta med de to resterende rødbetene. Skjær rødbetene horisontalt i skiver på ca. 0,6–0,8 cm tykkelse. Strø rødbetene med salt og pepper. Legg vannkresse på et stort fat for å dekke bunnen. Legg rødbeteskivene og mandarinskivene oppå vannkressen. Bruk en gaffel til å løfte løkskivene fra dressingen og legg dem over salaten. Drypp med dressingen.
- 22. Legg rødbeter i en dyp stor mikrobølgesikker bolle. Tilsett nok vann til å dekke til en dybde på 2,5 cm. Dekk med plastfolie og varm i mikrobølgeovnen på høy effekt til rødbetene er møre, ca. 15 minutter.
- 33. I mellomtiden, riv finhakket nok av skallet fra mandariner til å måle 2 teskjeer. Kutt av toppen og bunnen av hver mandarin. Fjern alt skall og den hvite pithen, følg fruktens kontur. Skjær hver mandarin horisontalt i skiver på ca. 0,8 cm tykkelse, og fjern eventuelle frø. Visp sammen olje, tranebærjuicekoncentrat, eddik og den reserverte mandarin-skallet i en liten bolle for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper. Bland inn løk.
- 44. Hold én rødbete under kaldt rennende vann og gni av skallet. Gjenta med de to resterende rødbetene. Skjær rødbetene horisontalt i skiver på ca. 0,6–0,8 cm tykkelse. Strø rødbetene med salt og pepper.
- 55. Legg vannkresse på et stort fat for å dekke bunnen. Legg rødbeteskivene og mandarinskivene oppå vannkressen. Bruk en gaffel til å løfte løkskivene fra dressingen og legg dem over salaten. Drypp med dressingen.