Hello Fresh Mobile Banner
Bete- og mandarinsalat med tranebærdressing

Bete- og mandarinsalat med tranebærdressing

Lær hvordan du lager en frisk beet and tangerine salad med en søt og syrlig tranebærdressing. Perfekt for sommer- og høstmåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ½-tommers runde rødbeter, toppene fjernet
  • 2. 3 store mandariner (som Murcott)
  • 3. 3 ss ekstra jomfrolivolje
  • 4. 3 ss frossen tranebærjuice-konsentrat, tint
  • 5. 1 ss bringebæreddik eller rødvinseddik
  • 6. 1/3 kopp tynne skiver av rød løk
  • 7. 1 stor bunt vannkarse, tykke stilker fjernet

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg rødbeter i en dyp stor mikrobølgesikker bolle. Tilsett nok vann til å dekke til en dybde på 2,5 cm. Dekk med plastfolie og varm i mikrobølgeovnen på høy effekt til rødbetene er møre, ca. 15 minutter. I mellomtiden, riv finhakket nok av skallet fra mandariner til å måle 2 teskjeer. Kutt av toppen og bunnen av hver mandarin. Fjern alt skall og den hvite pithen, følg fruktens kontur. Skjær hver mandarin horisontalt i skiver på ca. 0,8 cm tykkelse, og fjern eventuelle frø. Visp sammen olje, tranebærjuicekoncentrat, eddik og den reserverte mandarin-skallet i en liten bolle for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper. Bland inn løk. Hold én rødbete under kaldt rennende vann og gni av skallet. Gjenta med de to resterende rødbetene. Skjær rødbetene horisontalt i skiver på ca. 0,6–0,8 cm tykkelse. Strø rødbetene med salt og pepper. Legg vannkresse på et stort fat for å dekke bunnen. Legg rødbeteskivene og mandarinskivene oppå vannkressen. Bruk en gaffel til å løfte løkskivene fra dressingen og legg dem over salaten. Drypp med dressingen.
  2. 22. Legg rødbeter i en dyp stor mikrobølgesikker bolle. Tilsett nok vann til å dekke til en dybde på 2,5 cm. Dekk med plastfolie og varm i mikrobølgeovnen på høy effekt til rødbetene er møre, ca. 15 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, riv finhakket nok av skallet fra mandariner til å måle 2 teskjeer. Kutt av toppen og bunnen av hver mandarin. Fjern alt skall og den hvite pithen, følg fruktens kontur. Skjær hver mandarin horisontalt i skiver på ca. 0,8 cm tykkelse, og fjern eventuelle frø. Visp sammen olje, tranebærjuicekoncentrat, eddik og den reserverte mandarin-skallet i en liten bolle for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper. Bland inn løk.
  4. 44. Hold én rødbete under kaldt rennende vann og gni av skallet. Gjenta med de to resterende rødbetene. Skjær rødbetene horisontalt i skiver på ca. 0,6–0,8 cm tykkelse. Strø rødbetene med salt og pepper.
  5. 55. Legg vannkresse på et stort fat for å dekke bunnen. Legg rødbeteskivene og mandarinskivene oppå vannkressen. Bruk en gaffel til å løfte løkskivene fra dressingen og legg dem over salaten. Drypp med dressingen.