Limoncello-ostekakestykker

Limoncello-ostekakestykker

oppskrift på deilige limoncello cheesecake squares, en frisk og kremet dessert med sitrussmak, perfekt for sommeren eller helårs nytelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • Non-stick koke spray
  • 8 unser kjøpt biscotti
  • 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør, smeltet
  • 3 spiseskjeer revet sitronskall
  • 1 (12 unser) beholder fersk hel melk ricotta, avrennet, romtemperert
  • 2 (8 unser) pakker kremost, romtemperert
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 1/2 kopp limoncello-likør*
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 4 store egg, romtempererte

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray bunnen av en 23 x 23 x 5 cm bakeform med non-stick bakepapir eller non-stick spray.
  3. 3Finhakk biscotti i en food processor. Tilsett det smeltede smøret og 1 spiseskje sitronzest, og kjør til smulene er fuktige. Trykk smulene jevnt over bunnen (ikke oppover sidene) av den forberedte formen. Stek til bunnen er gyllen, ca. 15 minutter. La bunnen avkjøle helt på en avkjølingsrist.
  4. 4Kjør ricottaen i en ren food processor til den er glatt. Tilsett kremost og sukker, og kjør godt sammen, av og til stopp og skrap ned sidene av bolle. Rør inn limoncello, vanilje og de resterende 2 spiseskjeene sitronzest. Tilsett eggene ett om gangen, og kjør bare til de er blandet. Skrap ned sidene av bollen etter behov.
  5. 5Hell osteblandingen over bunnen i formen. Plasser formen i en stor langpanne. Hell varmt vann i langpannen slik at det når omtrent midt på siden av formen. Stek til ostekaken er gyllen og midten beveger seg litt når du forsiktig rister formen, ca. 1 time (kaken vil bli fastere når den er avkjølt).
  6. 6Overfør kaken til en rist og la den avkjøle i 1 time. Sett den deretter i kjøleskapet til den er kald, minst 8 timer og opptil 2 dager. Skjær kaken i firkanter og server.
  7. 7*Limoncello-likør kan kjøpes på de fleste vinmonopol og i delikatessebutikker med spesialitetsprodukter.*