Thailandske krydrede tunfiskwraps i salatblad

Thailandske krydrede tunfiskwraps i salatblad

Lær hvordan du lager deilige thai spicy tuna lettuce wraps. En smakfull og enkel forrett som passer perfekt til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Krydret majones:
  • 2 spiseskjeer sriracha-chilisaus med hvitløk
  • 2 teskjeer majones
  • 1 teskje asiatisk rød chilipasta (sambal)
  • 3 bokser (149 gram) Bumble Bee® fast hvit albacore tunfisk i vann, drenert
  • 6 grønne løk, hakket, delt
  • 1/4 kopp rød paprika, terninger
  • 1 jalapeño, frøet og finhakket
  • 1/4 kopp hakket rød løk
  • 1 gulrot, revet
  • 1/4 kopp hakket thai-basilikum
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander
  • 1 lime, saften
  • 4 teskjeer sesamolje
  • 3 teskjeer asiatisk rød chilipasta (sambal)
  • 2 teskjeer ristet sesamfrø
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 3 kopper gourmet salatblader
  • Koriander eller thai-basilikum til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag den spicy mayo ved å blande sriracha, majones og asiatisk rød chili paste sammen; sett i kjøleskapet for å avkjøle.
  2. 2Tøm den avdryppede tunfisken i en stor bolle. Del tunfisken opp i store biter.
  3. 3Tilsett to tredjedeler av den grønne løken i tunfisken; sett resten til garnityr.
  4. 4Tilsett jalapeño, rød paprika, rød løk, revet gulrot, thai-basilikum og koriander i tunfisken, og bland forsiktig sammen, vær forsiktig så du ikke ødelegger for mye av tunfisken.
  5. 5I en liten bolle visp sammen limesaft, sesamolje, asiatisk chili paste, sesamfrø, sukker, hvitløk, salt og pepper. Hell dressingen over tunfisken og bland forsiktig.
  6. 6Skje tunfiskblandingen opp på salatblader og topp med spicy mayo og den reserverte grønne løken.
  7. 7Pynt med koriander eller thai-basilikum hvis du ønsker det.