Thailandske krydrede tunfiskwraps i salatblad
Lær hvordan du lager deilige thai spicy tuna lettuce wraps. En smakfull og enkel forrett som passer perfekt til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Krydret majones:
- 2 spiseskjeer sriracha-chilisaus med hvitløk
- 2 teskjeer majones
- 1 teskje asiatisk rød chilipasta (sambal)
- 3 bokser (149 gram) Bumble Bee® fast hvit albacore tunfisk i vann, drenert
- 6 grønne løk, hakket, delt
- 1/4 kopp rød paprika, terninger
- 1 jalapeño, frøet og finhakket
- 1/4 kopp hakket rød løk
- 1 gulrot, revet
- 1/4 kopp hakket thai-basilikum
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 1 lime, saften
- 4 teskjeer sesamolje
- 3 teskjeer asiatisk rød chilipasta (sambal)
- 2 teskjeer ristet sesamfrø
- 2 teskjeer sukker
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 3 kopper gourmet salatblader
- Koriander eller thai-basilikum til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Lag den spicy mayo ved å blande sriracha, majones og asiatisk rød chili paste sammen; sett i kjøleskapet for å avkjøle.
- 2Tøm den avdryppede tunfisken i en stor bolle. Del tunfisken opp i store biter.
- 3Tilsett to tredjedeler av den grønne løken i tunfisken; sett resten til garnityr.
- 4Tilsett jalapeño, rød paprika, rød løk, revet gulrot, thai-basilikum og koriander i tunfisken, og bland forsiktig sammen, vær forsiktig så du ikke ødelegger for mye av tunfisken.
- 5I en liten bolle visp sammen limesaft, sesamolje, asiatisk chili paste, sesamfrø, sukker, hvitløk, salt og pepper. Hell dressingen over tunfisken og bland forsiktig.
- 6Skje tunfiskblandingen opp på salatblader og topp med spicy mayo og den reserverte grønne løken.
- 7Pynt med koriander eller thai-basilikum hvis du ønsker det.


